Τι κρύβουν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τα… έχωσε άσχημα στους παίκτες, δέχτηκε ότι έγιναν λάθη από τη διοίκηση, αλλά χτύπησε καμπάνα και για στελέχη της διοίκησης.

Τι κρύβουν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκη πήγε στο Ρέντη και έριξε κεραυνούς προς όλους. Τα όσα είπε προκάλεσαν αίσθηση και καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στον Ολυμπιακό. Ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ δεν δίστασε να τους πει πως θα τους αλλάξει όλους και σε μεγάλο βαθμό είναι πραγματικότητα οι κουβέντες του.

Είπε πολλά και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι κρύβεται πίσω από τα λεγόμενα του. Το fosonline.gr σας είχε ενημερώσει από το βράδυ της Κυριακής πως η επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ελλάδα θα φέρει εξελίξεις και πράγματι έτσι έγινε. Ας αναλύσουμε τα λεγόμενα του και τι κρύβεται πίσω απ’ όσα είπε.

«Εγώ στη ζωή μου δεν έχω φοβηθεί ποτέ τίποτα. Κάθε μέρα χτίζω και συνθέτω κάτι καινούριο με επιτυχία, οπότε κανένα πρόβλημα. Όλα από την αρχή».

Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές το ερχόμενο καλοκαίρι στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι βέβαιο, πως μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές δεν θα μείνουν στην ομάδα του Πειραιά. Οι παίκτες που ακροβατούν είναι πολλοί, αλλά φυσικά δεν θα είναι μία απλή διαδικασία, αφού αρκετοί έχουν συμβόλαια. Εδώ και αρκετές ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για το μέλλον πολλών ποδοσφαιριστών και ειδικά των Βέλγων, ενώ ο Σεμπά είχε πάει στην Πορτογαλία και ψαχνόταν για το μέλλον του. Στο κάδρο προφανώς και μπαίνουν κι άλλοι μετά απ’ όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ.

«Φανταστείτε εμένα που πληρώνω πλουσιοπάροχα όλους εσάς, που πληρώνω εκατομμύρια για να έχετε μια καθημερινότητα που θα είναι μόνο ποδόσφαιρο, που σας δίνω τα πάντα. Για να με βρίζουν και από πάνω».

Τα παραπάνω λόγια του ισχυρού άνδρα της πειραϊκής ΠΑΕ κρύβουν το παράπονο του για την εικόνα των ποδοσφαιριστών τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αν επιχειρήσει κανείς να τα ερμηνεύσει αντιλαμβάνεται πως και για τους συνεργάτες του χτύπησε καμπανάκι. Οι ποδοσφαιριστές δεν ήρθαν μόνοι τους στον Ολυμπιακού. Δεν περνούσαν έξω από το Ρέντη, είδαν ανοιχτή την πόρτα και μπήκαν μέσα. Προφανώς και κάποιοι εισηγήθηκαν την απόκτηση τους και φυσικά φέρουν την ευθύνη που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και μάλιστα πληρώνονται και πολύ καλά για να το κάνουν αυτό. Και αυτοί βρίσκονται στο «στόχαστρο» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί είναι πως οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν μόνο στην ομάδα, αλλά και σε στελέχη που βρίσκονται κοντά στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ.

«Με την συμπεριφορά σας διώξατε τρεις προπονητές. Ο ένας δεν σας έκανε για την προπόνηση, ο άλλος λέγατε δεν είχε πειθαρχία. Τρεις προπονητές πλήρωσαν αυτά που λέγατε εσείς στους ανθρώπους της ομάδας και αποδείχθηκε τελικά ότι η ευθύνη ήταν δική σας».

Από αυτά τα λόγια φαίνεται να γίνεται και μία μορφή αυτοκριτικής από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παραδέχεται πως έγιναν λάθη στις αλλαγές προπονητών, αφού οι ευθύνες ήταν των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να αλλάζει συνεχώς τεχνικό και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ για πρώτη φορά είπε πως αυτό έχει συμβεί με ευθύνη παικτών και ουσιαστικά είναι σαν δέχεται πως ήταν λάθος οι συχνές αλλαγές προπονητών.

Εν κατακλείδι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει μία μορφή αυτοκριτικής με όσα είπε. Αρκετοί στάθηκαν στα λόγια του για τους ποδοσφαιριστές, όμως, δεν είναι οι μοναδικοί που τα… άκουσαν από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Όσοι ξέρουν κατάλαβαν πολύ καλά ότι και στελέχη δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο και το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό γι’ αυτούς.

Κάνει εντύπωση ότι δεν έχει αναφερθεί στον Όσκαρ Γκαρθία, αλλά επί της ουσίας όλο αυτό δεν είναι και τιμητικό για τον προπονητή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του και είναι ξεκάθαρο αυτό. Όταν λέει ενώπιον παικτών και τεχνικής ηγεσίας πως θα παίζει η Κ-20 και κάποιοι από αυτούς που υπάρχουν σίγουρα δεν είναι και πολύ καλό για τον προπονητή.