Πρόβλημα το Κόπα Άφρικα για την άμυνα του Ολυμπιακού

Πως η συγκεκριμένη διοργάνωση προκαλεί πίεση στα μετόπισθεν των «ερυθρόλευκων» και επιβάλλει την απόκτηση στόπερ.

Πρόβλημα το Κόπα Άφρικα για την άμυνα του Ολυμπιακού

Οι Άγγλοι επιβεβαίωσαν αυτό που ξέραμε όλοι ότι δηλαδή ο Ροντερίκ Μιράντα θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες δεν έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς και ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός θα γυρίσει στη Γουλβς από την οποία και αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Τον Ολυμπιακό, ωστόσο τον «καίει» το θέμα της άμυνας και το μεγάλο πρόβλημα του είναι το Κόπα Άφρικα. Η διοργάνωση που ξεκινάει στις 21 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της νέας σεζόν. Σισέ και Μεριά θα απουσιάζουν λόγω των υποχρεώσεων τους με Σενεγάλη και Τυνησία.

Αυτό σημαίνει πως χάνουν το πρώτο μέρος της προετοιμασίας και εξαρτάται από την πορεία των εθνικών τους ομάδων πότε θα επιστρέψουν. Υπολογίστε ότι θα έχουν και επιπλέον άδεια και το κακό είναι ακόμα μεγαλύτερο για τον Ολυμπιακό. Το Κόπα Άφρικα προκαλεί πονοκέφαλο και για τη μεσαία γραμμή, διότι σε αυτό θα βρίσκεται και ο Μαντί Καμαρά με την εθνική Γουινέας.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στις 23 Ιουλίου για τα προκριματικά του Champions League. Δεν θα έχει λοιπόν Μεριά και Σισέ, ενώ ο Μιράντα φεύγει. Ο Βούκοβιτς έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά η φημολογία τον θέλει και αυτόν να αποχωρεί. Βέβαια, εδώ να σημειώσουμε πως ο Μαρτίνς έχει σε εκτίμηση τον Σέρβο στόπερ. Η λογική λέει ότι ο "Βούκο" αν φύγει δεν θα φύγει στις αρχές του καλοκαιριού.

Στον Ολυμπιακό θα επιστρέψει ο Νικολάου ο δανεισμός του οποίου λήγει και η Έμπολι δεν έχει σκοπό να τον κρατήσει, αφού δεν τον έχει χρησιμοποιήσει καθόλου. Όλα αυτά σημαίνουν πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν πάση θυσία ποδοσφαιριστή για το κέντρο της άμυνας ο οποίος θα ενσωματωθεί στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Γι’ αυτό και το όνομα του Φραν Βέλεθ παίζει δυνατά όπως σας έχει γράψει το «ΦΩΣ» από τις 12 Μαρτίου. Δεν θα είναι όμως ο μοναδικός στόπερ, αφού θα γίνει κίνηση και γι’ ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.