Μας… δυσφήμισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού!

Πώς μπορεί να εισέπραξαν την απόφαση του αθλητικού δικαστή Χριστόφορου Μάρκου, ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί; Κακώς μίλησαν για χάος και μαχαίρια σε ΜΜΕ της πατρίδας τους.

Μας… δυσφήμισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μαχαίρια, μπραβιλίκια, διαπιστευμένοι χούλιγκανς να γρονθοκοπούν μέλη φιλοξενούμενης ομάδας και στο τέλος… ατιμωρησία! Ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου λοιπόν απεφάνθη: «Να συνεχιστεί το ντέρμπι από το 70’». Το μόνο που δεν έγραψε στο σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι δεν συνέβη το παραμικρό!

Τι πάτε λοιπόν και λέτε ρε Ποντένσε και Ελαμπντελαουί στα πορτογαλικά και στα νορβηγικά ΜΜΕ ότι στο ΟΑΚΑ επικρατούσε ένα χάος με χημικά και… μαχαίρια; Γιατί δυσφημείτε το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ουσιαστικά ο πρωτοδίκης «εξέθεσε» τους δύο άσους του Ολυμπιακού που προσπαθούσαν να περιγράψουν στους συμπατριώτες τους όλα όσα τράβηξαν την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Έπρεπε να βγουν και να πουν ότι για παράδειγμα ο τύπος που κρατούσε το σημαιάκι του κόρνερ και έκανε… παρέλαση στο κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου, έκανε πρόβα για την 25η Μαρτίου.

Μας συγχωρείτε που το διακωμωδούμε, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που βγαίνει αυθόρμητα η ατάκα «δεν περιγράφω άλλο».

Με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ κατέρρευσε πρώτον ο μύθος ότι τα επεισόδια γίνονται επειδή σφάχτηκε ο Παναθηναϊκός διαιτητικά σε ντέρμπι από τον Ολυμπιακό.

Με την απόφαση που πήρε ο Χριστόφορος Μάρκου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας και με τα «στοιχεία» που είχε τεκμηριώνοντας τους λόγους που πρέπει να συνεχιστεί το ντέρμπι (στο μόνο που του δίνουμε δίκιο είναι ότι όντως, δεν υπήρχε… βόμβα στο γήπεδο), καταρρίπτεται και ο μύθος περί ερυθρόλευκων σκανδάλων.

Πλάκα – πλάκα, τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με -3 και με κλειστό Καραϊσκάκη, εξαιτίας επεισοδίων μετά το τέλος ενός ματς με την ΑΕΚ στο Φάληρο που δεν χτυπήθηκε κανένας από την «Ένωση». Σε δύο εκτός έδρας ντέρμπι με «θύμα» τον Ολυμπιακό (τραυματισμός του προπονητή του και γροθιά σε μέλος της αποστολής του), οι αθλητικοί δικαστές έβγαλαν… λάδι τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό!

Το ρολό στον Γκαρθία δεν πτόησε τον Σκουτέρη που επέστρεψε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ ξημερώματα Κυριακής (δεν τιμωρήθηκε η Τούμπα). Τώρα ο Μάρκου κατηγόρησε τον Γερμανό Φριτζ ότι δεν ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου και δεν περίμενε συνολικά για μία ώρα για να έβλεπε αν οι εναπομείναντες χούλιγκανς θα έσπαγαν το ΟΑΚΑ ή όχι.

Με λίγα λόγια, τέτοια… δυσφήμιση από τους Ποντένσε και Ελαμπντελαουί δεν περιμέναμε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν σέβονται και το ψωμί που τρώνε στην Ελλάδα. Όφειλαν να είναι πιο… προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, όπως και ο Μάρκου που ήταν πολύ προσεκτικός στην ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα.

Δυστυχώς, η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν το πρωτάθλημα δεν το είχε πάρει ο ΠΑΟΚ από τον Φεβρουάριο.