Το μέγιστο μία ώρα, κύριε Xριστόφορε Μάρκου! (pic)

Τι αναφέρει ο ΚΑΠ για την διακοπή του ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και γιατί κακώς έγινε δεκτή η ένσταση των «πράσινων».

Το μέγιστο μία ώρα, κύριε  Xριστόφορε Μάρκου! (pic)

Ο Μάρκο Φριτς διέκοψε το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο 70’ με τους οπαδούς των «πράσινων» να έχουν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, την οσμή του δακρυγόνου να είναι πολύ έντονη και τα επεισόδια να είναι σε εξέλιξη. Η «πράσινη» ΠΑΕ έκανε ένσταση κατά της απόφαση του διαιτητή να διακόψει οριστικά το ματς.

Το σκεπτικό του ΠΑΟ ήταν ότι ο Γερμανός ρέφερι δεν περίμενε μία ώρα για να πάρει την οριστική του απόφαση. Ο αθλητικός δικαστής, Χριστόφορος Μάρκου έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού γεγονός που σημαίνει ότι το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό πρέπει να συνεχιστεί από το 70’ που διεκόπη στις 17 Μαρτίου.

Ο ΚΑΠ, όμως, δεν επιβάλλει σε κανέναν διαιτητή που κάνει προσωρινή διακοπή να περιμένει μία ώρα. Ο Γερμανός ρέφερι βγήκε μετά από 38 λεπτά, επιθεώρησε τον αγωνιστικό χώρο και αποφάσισε σε εκείνο το σημείο να διακόψει οριστικά το ντέρμπι αιωνίων. Εκείνη τη στιγμή υπήρχε ακόμα οσμή από τα δακρυγόνα, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ενώ στις κερκίδες υπήρχε κόσμος.

Συγκεκριμένα ο ΚΑΠ αναφέρει ότι ο διαιτητής «το μέγιστο χρονικό διάστημα που οφείλει να αναμένει για την έναρξη ή την επανέναρξη μετά από προσωρινή διακοπή είναι μία ώρα». Ο ΚΑΠ επισημαίνει το «μέγιστο χρονικό διάστημα» κάτι που σημαίνει πως ο διαιτητής δεν είναι υποχρεωμένος να περιμένει μία ώρα, αλλά μπορεί και σε πολύ λιγότερο και αμέσως ακόμα να διακόψει το παιχνίδι.

Επίσης στο συγκεκριμένο άρθρο του ΚΑΠ αναφέρει ότι «δύναται να διαταχθεί η εκκένωση μίας ή περισσότερων εξεδρών ή όλου του γηπέδου». Δηλαδή δεν επιβάλει στον διαιτητή να διατάξει την εκκένωση του γηπέδου. Σύμφωνα με τα παραπάνω, λανθασμένα έγινε δεκτή η ένταση του Παναθηναϊκού, αφού ο διαιτητής δεν έχει… προσπεράσει τον ΚΑΠ και τα όσα αναφέρει.

Ο Χριστόφορος Μάρκου θα μείνει στην ιστορία με την απόφαση-μνημείο και λιαν συντόμως θα διδάσκεται στη Νομική Σχολή, με τα σχετικά σχόλια!