Ο αποτυχημένος εξυγιαντής Περέιρα, ο Μάρκου και το δόγμα του σοκ!

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον αποτυχημένο, πλην ακριβοπληρωμένο Περέιρα, τον δικαστή Μάρκου που δικάζει νομικίστικα με το γράμμα και όχι με το πνεύμα του νόμου, αλλά και το δόγμα του σοκ που επιβάλει η εξυγίανση!

Ο αποτυχημένος εξυγιαντής Περέιρα, ο Μάρκου και το δόγμα του σοκ!

Δεν έμεινε πλέον τίποτα όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι εξυγιαντές δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις δικαστικές αίθουσες, με συνέπεια να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και όπως διδάσκει το δόγμα του σοκ, δεν αντιδρά ουδείς, όταν το σοκ είναι μεγάλης έντασης.

Το μέγιστο μία ώρα, κύριε Xριστόφορε Μάρκου!

Είναι μερικές φορές που θυμώνεις τόσο πολύ και δεν έχεις πλέον ενέργεια να μιλήσεις, να φωνάξεις, να διαμαρτυρηθείς. Είναι τέτοιο το σοκ, που παραλύεις και δεν σου κάνει πλέον καμία αίσθηση ότι κι αν σου συμβεί. Τα περιμένεις όλα.

Και η αναλγησία της εξυγίανσης είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να μη διστάζουν στο παραμικρό. Αυτό είπε και ο δικαστής Xριστόφορος Μάρκου που πήρε την απόφαση-μνημείο και άφησε άναυδους όλους, ακόμη και τους συνήγορους του Παναθηναϊκού. “Mόνο αν πέσει βόμβα διακόπτεται ένας αγώνας”, έγραψε στην απόφαση του, ανθυπομειδιώντας χαιρέκακα, ο Μάρκου και κοιμήθηκε το ύπνο του δικαίου. Στην εκδίκαση έλεγε "ο άρχων του γηπέδου είναι ο διαιτητής" και την επόμενη όλως περιέργως τον... ακύρωσε με νομικίστικα τερτίπια.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της πολιτικής του ακριβοπληρωμένου, πλην αποτυχημένου διαιτητή Μέλο Περέιρα. Έφερε Γερμανό διαιτητή που διέκοψε τον αγώνα και δεν περίμενε μια ολόκληρη ώρα για να οριστικοποιήσει την απόφαση του. Αυτό λέει η κοινή λογική, αυτό θα έπραττε στη Μπουντεσλίγκα, αλλά λογάριασε χωρίς τον ελληνικό ΚΑΠ, που επιβάλει την αναμονή 60 λεπτών. Η λογική κόντρα στον παραλογισμό , η ουσία του νόμου κόντρα στο γράμμα του νόμου. Ο Φριτς είτε έκρινε ότι αυτό είναι το σωστό, είτε δεν γνώριζε όπως είναι λογικό τον ΚΑΠ, είτε του το είπαν και αποφάσισε γερμανικά και όχι ελληνικά. Κι εδώ έχουμε μια ανακολουθία του κυρίου Φριτς, γιατί αν σκεφτόταν γερμανικά από την αρχή του αγώνα θα διέκοπτε το ματς στο 5΄, όταν έγινε εισβολή χούλιγκανς που γρονθοκόπησαν άνθρωπο στον πάγκο του Ολυμπιακού, όποιος κι αν ήταν αυτός. Εκεί ο κύριος Φριτς δείλιασε, αλλά στη Γερμανία διακόπτουν ένα αγώνα όταν πέσει ένα μπουκάλι δίπλα στον επόπτη, όχι πάνω στο επόπτη, πόσο μάλλον όταν χτυπούν κάποιον στον πάγκο.

Ο ακριβοπληρωμένος Περέιρα, φέρνει διαιτητές που γνωρίζουν τους κανονισμούς διαιτησίας, αλλά δεν ξέρουν τον ελληνικό ΚΑΠ και ουδείς ασχολήθηκε με αυτή τη λεπτομέρεια, που θεωρήθηκε ασήμαντη, αλλά είναι τόσο σημαντική. Φυσικά και ο τέταρτος διαιτητής που ήταν Έλληνας σφύριζε αδιάφορα.

Και γιατί δεν έφυγε ο Ολυμπιακός; λένε κουτοπόνηρα οι εχθροί του και το θεωρούν ακλόνητο επιχείρημα στη συζήτηση. Γιατί απλούστατα ο Ολυμπιακός κάηκε στο χυλό και φυσάει και το γιαούρτι. Χτυπήσαν τον προπονητή του στην Τούμπα, αποχώρησε η ομάδα και οι εξυγιαντές με τα γιουσουφάκια τους, ζητούσαν και τα ρέστα. Και το ψέμα αν το επαναλαμβάνεις συνέχεια, στο τέλος θα το πιστέψεις και ο ίδιος και θα το υπερασπίζεσαι σαν να είναι αλήθεια... Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έφευγε o Oλυμπιακός από το ΟΑΚΑ, όπως κάθε σοβαρή ομάδα, σε σοβαρό όμως πρωτάθλημα; Αφήστε το καλύτερα...