Νο 1 στόχος του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι ο Σα!

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση που θα πρέπει να έχει κατά νου ο Ολυμπιακός, είναι να κάνει δικό του τον Πορτογάλο τερματοφύλακα.

Νο 1 στόχος του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι ο Σα!

Η ρήτρα των 2,5 εκ. ευρώ είναι ένα ζήτημα που προφανώς παλεύει ο Ολυμπιακός έτσι ώστε να κλείσει με την καλύτερη οικονομική συμφωνία τον Ζοσέ Σα από την Πόρτο. Λογικά με την κλήση του παίκτη στην Εθνική ομάδα, οι «Δράκοι» θα είναι δύσκολοι διαπραγματευτές και η περίπτωση να κάνουν «σκόντο» απομακρύνεται, αλλά ο Σα είναι «πελάτης» του Ζόρζε Μέντες και αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις τελικές συζητήσεις.

Το γεγονός ότι σήμερα η Πόρτο ανανέωσε με τον Ίκερ Κασίγιας - εξέλιξη για την οποία είχαμε αναφερθεί από μέρες στο «ΦΩΣ» ότι όδευε προς επισημοποίηση - είναι πράγματι ένα σοβαρό δείγμα πως η πορτογαλική ομάδα έχει κατά νου να εμπιστευτεί ξανά τον έμπειρο Ισπανό και δεν υπολογίζει στον Σα για πρώτη λύση. Άρα κι ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει κίνητρο επιστροφής στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει και τις άλλες σοβαρές ασχολίες της Πόρτο αυτό το διάστημα, με την μάχη για τον τίτλο στην Πορτογαλία να μαίνεται αλλά και τον σύλλογο να έχει περάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να ψάχνει περαιτέρω διάκριση. Οπότε τέτοιου είδους θέματα είναι λογικό να πάνε κάπως πιο πίσω.

Για την ελληνική ομάδα και τον σχηματισμό του ρόστερ της επόμενης σεζόν, η διατήρηση του Πορτογάλου τερματοφύλακα που έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για τη θέση και να ηγηθεί επιτυχώς της ερυθρόλευκης άμυνας με την απόδοση που είχε τη φετινή σεζόν, αποτελεί το Νο 1 στόχο. Κι έτσι πρέπει να είναι. Με Σα και Λοντίγκιν ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει ένα δίδυμο γκολκίπερ απόλυτης εμπιστοσύνης για την επόμενη χρονιά, ώστε με ήσυχο κεφάλι να ασχοληθεί με τις υπόλοιπες μεταγραφικές ανάγκες του.

Οι εξελίξεις θα έρθουν κάποια στιγμή και όλα δείχνουν ότι θα είναι θετικές, παρότι καραδοκούν και άλλες ομάδες όπως η Άντερλεχτ. Με βασικό πλεονέκτημα για την ελληνική ομάδα ότι ο ίδιος ο 26χρονος τερματοφύλακας θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι πολύ ικανοποιημένος με τις συνθήκες στον Ολυμπιακό και τη ζωή στην Ελλάδα. Κι έχει πρόκληση καριέρας να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην επιστροφή προς τους τίτλους, αλλά και να παίξει ξανά ο ίδιος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.