Τουντούρης: «Έχει επιλέξει εθνική ο Ντουρμισάι»

Ο εκπρόσωπος του Φιορίν Ντουρμισάι αναφέρθηκε στο θέμα της ελληνοποίησης του επιθετικού του Πανιωνίου.

Τουντούρης: «Έχει επιλέξει εθνική ο Ντουρμισάι»

Για το θέμα της ελληνοποίησης του Φιορίν Ντουρμισάι μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Πασχάλης Τουντούρης. Ο εκπρόσωπος του παίκτη τόνισε πως το θέμα έχει κολλήσει στο γεγονός πως δεν έχουν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα από την Αλβανία και πως ο ποδοσφαιριστής έχει επιλέξει να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Αναλυτικά ο Πασχάλης Τουντούρης μίλησε:

Για τη διαδικασία ώστε να κληθεί ο Ντουρμισάι στην Εθνική: «Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης τον έχει καλέσει. Δεν τίθεται καμία διαδικασία ελληνοποίησης του Ντουρμισάι. Ο Φιόρι είναι Έλληνας, όπως είναι και Αλβανός, αφού έχει διπλή υπηκοότητα. Εκείνο που χρειάζεται για να κληθεί στην εθνική επίσημα είναι μια πιστοποίηση των αγώνων που έχει δώσει με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αλβανίας. Η εθνική Αλβανίας που επίσης τον έχει καλέσει για τα ματς του Μαρτίου, αντιδρά αρνητικά και καθυστερεί αυτή την πιστοποίηση που απαιτείται. Αν καθυστερήσει και άλλο τη διαδικασία, τότε αναλαμβάνει να λύσει την κατάσταση η FIFA, που θα ζητήσει από την Ομοσπονδία της Αλβανίας την κατάσταση με τα ματς που έδωσε ο Φιόρι. Οι πληροφορίες μου λένε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Τετάρτη. Αν είχε ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία, ας πούμε έναν μήνα πριν τώρα θα ήταν ακόμα σε καλύτερο δρόμο»

Για την επιθυμία του Ντουρμισάι να παίξει στην εθνική Ελλάδας: «Γίνεται μια συζήτηση για το ποιοι πρέπει να παίζουν στην Εθνική. Υπάρχουν αθλητές, που τους σέβομαι και τους τιμώ, όπως ο Ζέκα και ο Βλαχοδήμος, που όμως δεν είχαν άλλη επιλογή από άλλη εθνική ομάδα. Ο Φιόρι είχε και δεύτερη επιλογή, αλλά αποτελεί τιμή για τον ίδιο να παίξει με την Ελλάδα».