Η περιθωριοποίηση του ποδοσφαίρου

O Kώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για το ποδόσφαιρο που έπαψε να αποτελεί ψυχαγωγία και έγινε πρόβλημα δημόσιας τάξης.

Η περιθωριοποίηση του ποδοσφαίρου

Η βία έχει φωλιάσει στα ελληνικά γήπεδα και δεν λέει να το κουνήσει. Κανείς δεν κάνει τίποτα για να τη διώξει. Η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Οι παράγοντες προσποιούνται ότι δεν τη βλέπουν. Οι φίλαθλοι την ανέχονται

Η βία εμφανίστηκε χτες (17/3) στο ΟΑΚΑ. Είχε το πρόσωπο των νταήδων που την έπεσαν –με μαχαίρι καταγγέλλουν οι ερυθρόλευκοι- στον «πάγκο» του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Είχε το πρόσωπο των χουλιγκάνων που επιχείρησαν να εισβάλουν στα επίσημα και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της τάξης που προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Είχε το πρόσωπο όσων μπήκαν στο γήπεδο, έσπασαν και κατέστρεψαν, αναγκάζοντας τον Γερμανό διαιτητή να διακόψει οριστικά τον αγώνα για να μη κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα των αγωνιζομένων.

Άλλο ένα ντέρμπι αιωνίων- το τρίτο τα τελευταία επτά χρόνια μετά από εκείνα το 2012 (ΟΑΚΑ) και το 2015 (Λεωφόρος) -το οποίο μάλιστα ούτε καν ξεκίνησε- στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια.

Με αυτά και με εκείνα ο αθλητισμός οδηγείται ολοταχώς προς την απόλυτη περιθωριοποίηση. Πλέον δεν αποτελεί ψυχαγωγία, αλλά πρόβλημα δημόσιας τάξης.

Αλλά είναι αργά για δάκρυα. Κι αν τα δείτε πουθενά, μην ξεγελαστείτε, δεν θα είναι αληθινά, κροκοδείλια θα είναι