Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1: Ματ...Γκερέρο!

Στο ντέρμπι που κυριάρχησαν τα ΜΑΤ και οι σαΜΑΤατζήδες, ας πούμε και δυο λόγια για το αγωνιστικό.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1: Ματ...Γκερέρο!

Διότι μέχρι να γίνει η διακοπή, είδαμε και ένα πολύ ωραίο γκολ που θύμισε...ΜΑΤ Ντάρμπισιρ. Με διαφορετική εκδοχή από τότε, αλλά με την ίδια... παγωμάρα.

Αυτό που έκανε εντύπωση από τα αίσχη στο ΟΑΚΑ ήταν ότι πολύ μεγάλη μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού αποδοκίμασε πολύ έντονα όσους διέλυσαν την ίδια την ομάδα τους. Πολύ πριν αρχίσει η διαδικασία «διάλυσής» της από τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όπως συνέβη στα περισσότερα φετινά ντέρμπι του, άρχισε να παίζει από ένα σημείο και μετά.

Αλλά ο Παναθηναϊκός ας βρει μόνος του τους λόγους που τον οδηγούν σε αυτή την εποχή απόλυτης παρακμής στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός στο αγωνιστικό κομμάτι είναι ένα θέμα ανάλυσης, με αρκετά ζητήματα προς βελτίωση αλλά και κάποια στοιχεία που φανερώθηκαν στο αποψινό ντέρμπι.

Ένα από αυτά είναι ο Μπουχαλάκης που έδειξε πως έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που συνήθως δείχνει και κάνει κάποιους να αμφιβάλλουν. Ήταν ένας ολοκληρωμένος χαφ, με αμυντική αρχοντιά και επιθετική έκρηξη σε ουκ ολίγες φάσεις.

Κι επίσης ο... Ματ Γκερέρο που θύμισε Ντάρμπισιρ με τον τρόπο που πάγωσε το ΟΑΚΑ δέκα χρόνια μετά από τον Άγγλο και τα... αγάλματα εκείνης της χρονιάς. Σε ένα ντέρμπι που τον πρώτο λόγο είχαν τα ΜΑΤ και η οργάνωση που... δεν υπήρχε στα μέτρα ασφάλειας αυτού του αγώνα.

Ο Ισπανός αξίζει έναν καλό λόγο παραπάνω, διότι έπειτα από ένα διάστημα στη σκιά του Χασάν και υπό σοβαρή αμφιβολία, θύμισε όσα είχα παρουσιάσει στην αρχή της σεζόν όταν έβαζε συνεχώς γκολ από το ένα ματς στο άλλο. Η θέση που πήρε στη σέντρα του Κούτρη, το άλμα του σε απόλυτο συγχρονισμό με την άφιξη της μπάλας και η εκτέλεση στη γωνία και εκεί που «δεν πιανόταν», εμφάνισαν ξανά έναν στράικερ υψηλής ποιότητας.

Ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει πολλές προσπάθειες πιέζοντας τους αμυντικούς του ΠΑΟ με μεγάλη αποτελεσματικότητα, είχε κλεψίματα, καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και ευκαιρίες για να γίνει ακόμη πιο έντονα πρωταγωνιστής αυτού του ντέρμπι. Όπως εκείνη στην κάθετη του Γκιγιέρμε και στην κούρσα μέχρι το χαμένο τετ-α-τετ με τον Διούδη.

Ο Γκερέρο θα μείνει γι΄αυτό το γκολ που πέτυχε στην ιστορία των σκόρερ που έκριναν ένα αιώνιο ντέρμπι. Μπορεί, με την ψυχολογία που θα πάρει από αυτό το γκολ, να επιστρέψει σε επίπεδο απόδοσης για το οποίο είχε υμνηθεί στις αρχές της περιόδου, αλλά ξεχάστηκε στη διάρκεια της σεζόν επειδή δεν είχε συνέχεια. Μπορεί να μην είναι ο σέντερ φορ των ονείρων του ερυθρόλευκου οπαδού, αλλά είναι ένας πολύ καλός, φιλότιμος, πεισματάρης και έτοιμος να τα δώσει όλα για την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, κυνηγός. Αυτό είναι αναμφισβήτητο...