Τρεις διακοπές σε 7 χρόνια

Ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος να αγωνίζεται σε συνθήκες "Μπανανίας", όταν γηπεδούχος είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτή ήταν η 3η διακοπή, που προκαλούν οι οπαδοί του τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια.

Τρεις διακοπές σε 7 χρόνια

Την 21η Νοεμβρίου 2015, το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ στο "Απ. Νικολαϊδης". Αιτία ήταν η φωτοβολίδα που εκσφενδονίστηκε από την κερκίδα και σημάδεψε τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, αναγκάζοντας τον διαιτητή Ανδρέα Παππά να αναβάλει το ντέρμπι. Η Λεωφόρος μετατράπηκε σε "ζούγκλα", με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ξεσπούν και να πετούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους και τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Στις 18 Μαρτίου του 2012 -και τότε στο ΟΑΚΑ- τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη του ματς και την ανάπαυλα, κορυφώθηκαν στο 82’, οδηγώντας και πάλι στη διακοπή του αγώνα. Οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν τρέχοντας για τα αποδυτήρια. Ο Τάσος Κάκος διέκοψε το παιχνίδι με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, κι ενώ ο Ολυμπιακός προηγούνταν στο σκορ 0-1 με γκολ του Αμπντούν.

Για να φτάσουμε στα γεγονότα της Κυριακής (17/3), όταν διεκόπη οριστικά το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής στο 70ό λεπτό, κάτι που θα έπρεπε να γίνει από το 5ο λεπτό, όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τον πάγκο του Ολυμπιακού. Μέχρι και μαρτυρίες για κατοχή μαχαιριού υπήρξαν από πλευράς Ολυμπιακού. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο ημίχρονο και κορυφώθηκαν μετά το γκολ του Γκερέρο, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Τα δακρυγόνα έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και ανάγκασαν τον Γερμανό διαιτητή να ανακοινώσει την οριστική διακοπή του αγώνα.

Και φυσικά πέρα από αυτά τα τρία παιχνίδια, υπάρχουν κι άλλα τα οποία δεν έπρεπε καν να ξεκινήσουν ή να διακοπούν. Πρόχειρα έρχεται στο μυαλό μας το ντέρμπι του 2010, με την φωτιά στο πούλμαν του Ολυμπιακού και ένα ψυγείο (!) να φεύγει από το πάνω διάζωμα προς τους παίκτες του Ολυμπιακού τη στιγμή που κατέβαιναν τα σκαλιά για να μπουν στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός το έπαιξε αυτό το ματς και το νίκησε στα ίσα 1-0, με γκολ του Ντάρμπισιρ.