Χιμένεθ: «Πλέον εξαρτάται από εμάς η τρίτη θέση»

Όλα όσα είπαν Μανόλο Χιμένεθ και Νταμίρ Κάναντι στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Περιστέρι.

Χιμένεθ: «Πλέον εξαρτάται από εμάς η τρίτη θέση»

Ικανοποιημένος με τη νίκη της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε μετά το ματς. Αρχικά για το πώς νιώθει που δε θα μιλήσει για τη διαιτησία φεύγοντας από το Περιστέρι:

«Μερικές φορές τόσο οι προπονητές όσο και οι ποδοσφαιριστές μιλάμε άδικα για τους διαιτητές. Είναι το πιο δύσκολο επάγγελμα όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Αλλά πραγματικά όταν βλέπεις ότι μπορεί να σου κάνει μια ζημιά ο διαιτητής αυτό σε ενοχλεί. Όταν κάνει ένα λάθος ένας διαιτητής, το οποίο καταλαβαίνεις ότι είναι ανθρώπινο, όλα είναι εντάξει. Το πρόβλημα είναι όταν νιώθεις πως δεν είναι ανθρώπινο λάθος».

Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Οποιαδήποτε από τις δύο θα μπορούσε να κερδίσει. Ένα παιχνίδι με πολλή τακτική, πολύ έντονο. Είμαστε δίκαιοι νικητές. Είχαμε δέκα τελικές ενώ ο αντίπαλος τέσσερις. Το σημαντικό βέβαια είναι να βάλεις την μπάλα και όχι η στατιστική. Όπως σήμερα το έκανε ο Αλμπάνης. Εξαρτάται πλέον από εμάς να κατακτήσουμε την τρίτη θέση. Αλλά αν νομίζουμε πως θα πάμε στον Παναιτωλικό και θα κερδίσουμε με τη φανέλα κάνουμε μεγάλο λάθος.

Για τον Κλωναρίδη:

Για εμένα ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος από τους συμπαίκτες του αλλά διαφορετικός. Ο Μπακασέτας έκανε επίσης πολύ καλό παιχνίδι. Αλλά αυτό που χρειαζόμασταν σήμερα ήταν περισσότερη κάθετη ταχύτητα και ο Κλωναρίδης την έδωσε.

Πότε θα δούμε τον Αλμπάνη βασικό;

Όταν είναι η κατάλληλη ώρα. Ο Αλμπάνης είναι ένα παιδί που δεν είχε καλή χρονιά. Δεν είχε συνέχεια. Αυτό που προσπαθούμε είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές να παίζουν 90 λεπτά. Σε όλους φάνηκε περίεργο γιατί δεν έπαιξε στο προηγούμενο παιχνίδι ο Κρίστιτσις. Σήμερα όμως στο 60’ ζητούσε αλλαγή…

Κάναντι: Δεν θα άλλαζα κάτι στα πλάνα αν ξανάρχιζε το ματς

Απογοητευμένος ο προπονητής του Ατρόμητου Νταμίρ Κάναντι από την ήττα, παρ’ όλα αυτά είπε πως και να ξανά άρχιζε το παιχνίδι, ίδια τακτική θα ακολουθούσε:

«Είμαστε απογοητευμένοι από την ήττα στο σπίτι μας. Θέλαμε να παλέψουμε για την τρίτη θέση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια πολύ καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας. Ενδεχομένως μας έλειπε ο ρυθμός και λίγη περισσότερη κίνηση με την μπάλα. Είχαμε δύο καλές ευκαιρίες με τον Κουλούρη που ενδεχομένως θα μπορούσαμε να κάνουμε το 1-0. Μιλήσαμε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και είπαμε πως πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι και αυτό κάναμε. Ανεβάσαμε το πρέσινγκ. Αλλά ήρθε η αντεπίθεση της ΑΕΚ, τη μια φορά που δεν αμυνθήκαμε καλά και ήρθε το γκολ του Αλμπάνη που μας πόνεσε πολύ. Πλέον έχουμε δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να δώσω έναν έπαινο για τους διαιτητές που θεωρώ πως τα πήγαν πολύ καλά".

Για το αν θα άλλαζε κάτι στα πλάνα του, έχοντας δει πλέον τον αγώνα…

Όχι δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να κάνω κάποια αλλαγή. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες., Εμείς τις δικές μας δεν τις κάναμε γκολ, η ΑΕΚ τις έκανε και έτσι πήρε το παιχνίδι.