Ολυμπιακός: Ξανά «παντού είναι Πειραιάς»!

Είναι απογοητευτικό για τον Ολυμπιακό να έχει 7 ήττες και 1 ισοπαλία στα 8 τελευταία εκτός έδρας ντέρμπι. Αυτό πρέπει να σταματήσει απόψε!

Ολυμπιακός: Ξανά «παντού είναι Πειραιάς»!

Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος μακριά από το Καραϊσκάκη ήταν τον Οκτώβρη του 2015 στην Τούμπα, με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα και σκόρερ τους Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Μπράουν Ιντέγε.

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό για ένα κλαμπ με τη δυναμική του Ολυμπιακού να έχει παίξει από τότε 8 ντέρμπι εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και να μην έχει ούτε μία νίκη. Με μοναδική ισοπαλία το φετινό 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με ήττες σε όλα τα υπόλοιπα.

Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, βγάζοντας έξω τα παιχνίδια που κέρδισε ο Ολυμπιακός άνευ αγώνα στη Λεωφόρο και στην Τούμπα λόγω της φωτοβολίδας στον Φινμπόγκασον και του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία, οι ερυθρόλευκοι έχουν χάσει με κάθε τρόπο από τους παραδοσιακούς αντίπαλούς τους στην Ελλάδα. Από την ΑΕΚ ενώ είχαν προηγηθεί 2-0, από τον ΠΑΟΚ με 3-1 και 2-0, αλλά συνήθως με 1-0, από Παναθηναϊκό δύο φορές και από ΑΕΚ άλλες δύο.

Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός για Ολυμπιακό. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του κλαμπ αυτή η αρνητική εικόνα, ούτε καν στα πιο δύσκολα χρόνια της. Κι είναι υποχρέωση όλων όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα να βάλουν απόψε ένα τέλος, με νίκη επί του Παναθηναϊκού που - κακά τα ψέματα - είναι ο λιγότερος δυνατός Παναθηναϊκός όλων των εποχών. Αυτό δεν σημαίνει επ΄ουδενί ότι το σημερινό παιχνίδι θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό κι αυτό το ξέρουν πρώτα απ' όλα οι ίδιοι στον Ολυμπιακό.

Αλλά εάν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει και παρουσιάσει στο γήπεδο τη σαφή ανωτερότητά του σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, τότε ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος είναι δικός του για τη νίκη. Και για να αφήσει πίσω αυτή την αρνητική σειρά αγώνων, κάνοντας σήμερα αφετηρία για ένα σερί εντελώς αντίστροφο. Όπως αξίζει στην ποιότητα και στη δυναμική του συγκεκριμένου συλλόγου σε σχέση με τους εγχώριους ανταγωνιστές του.