Θερίζει τους καρπούς που έσπειρε το καλοκαίρι…

Οι Αραούχο, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος «καθάρισαν» φέτος για την ΑΕΚ στα δύσκολα και δικαιώνουν το αρχικό πλάνο.

Θερίζει τους καρπούς που έσπειρε το καλοκαίρι…

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός υπήρξε ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, η ποιότητα του Σέρχιο Αραούχο αποδείχθηκε τελικά υπέρ αρκετή για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε μια (εύκολη) νίκη που τόσο πολύ την χρειάζονταν (3-0). Με γκολ καρμπόν με εκείνο που πέτυχε στο κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Αργεντινός άνοιξε τον δρόμο προς την επιτυχία. Στη συνέχεια κέρδισε την αποβολή του Ινσούα ενώ διαμόρφωσε και το τελικό 3-0, μετά το τέρμα που είχε προηγηθεί του Γκάλο. Τι άλλο να έκανε λοιπόν ο Σέρχιο στο ίσως πιο καθοριστικό ματς της χρονιάς για την «Ένωση», τουλάχιστον έτσι όπως εξελίχθηκε το φετινό πρωτάθλημα.

Με άλλα λόγια, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, πως στα μεγάλα παιχνίδια, το να έχεις στο ρόστερ σου τον ποιοτικό ποδοσφαιριστή που μπορεί με μια ατομική προσπάθεια να κάνει τη διαφορά, είναι ό,τι ιδανικότερο μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα.

Η ΑΕΚ όμως φρόντισε για αυτό το πλεονέκτημα από το φετινό καλοκαίρι. Τότε έσπειρε για να θερίσει τώρα.

Διότι δεν είχε μονάχα τον Αραούχο. Είχε και τον Λιβάγια και τον Χριστοδουλόπουλο. Και ο Λάζαρος, έστω στις τελευταίες στροφές της καριέρας του, απέδειξε πως παραμένει ποιοτικός και ηγέτης.

Οι παραπάνω ήταν που «καθάρισαν» για την «Ένωση» φέτος στα δύσκολα και δικαίωσαν το αρχικό πλάνο. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, πότε ο τρίτος. Αυτοί ξεμπλόκαραν την ομάδα όποτε το απαιτούσαν οι συνθήκες και έδωσαν αξία στη συνολικότερη προσπάθεια που, αναμφίβολα, κατέβαλαν όλοι οι παίκτες του «Δικεφάλου» φέτος.

Γιατί με τρεις δεν κερδίζει κανείς στο ποδόσφαιρο. Απλά οι τρεις, οι τέσσερις, ενίοτε και ο ένας, μπορεί να σου δώσουν τις λύσεις στα δύσκολα και να σου δείξουν-ανοίξουν τον δρόμο.

Η ΑΕΚ λοιπόν έκανε το χρέος της στο ντέρμπι με το «τριφύλλι». Το είχε κάνει και από το καλοκαίρι με τις σωστές μεταγραφικές κινήσεις που της έδωσαν το δικαίωμα να προχωρήσει μακριά σε τρεις διοργανώσεις.

Επίσης, το βράδυ της Κυριακής (1/4) προφυλάχτηκε και από εξω-αγωνιστικές παγίδες (επεισόδια ή προβοκάτσια). Κέρδισε και αυτό το στοίχημα κι έτσι πλέον περιμένει τις εξελίξεις στα μέτωπα των δικαστηρίων. Αν δεν αλλάξει η απόφαση για τα όσα έγιναν στην Τούμπα, θα προετοιμαστεί για τη φιέστα. Μετά από 24 χρόνια θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Σας το γράφουμε πρωταπριλιά, αλλά δεν θα είναι ψέμα...