Απίστευτο, κι όμως απίστευτο, "f@@k, γιατί χανόμαστε", ο Μιθριδάτης ζει!

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον μιθριδατισμό που έχει εμποτίσει την ελληνική κοινωνία, με αφορμή τις αθωώσεις των Λουτσέσκου, Ουάρντα.

Απίστευτο, κι όμως απίστευτο, "f@@k, γιατί χανόμαστε", ο Μιθριδάτης ζει!

“Ζούμε σε ένα κόσμο μαγικό, με φόντο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό”, που τραγουδάει και η Χαρούλα, αλλά μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι ο μιθριδατισμός με τον οποίο έχουμε εμποτισθεί δεν έχει όρια.

Ζούμε απίστευτα πράγματα και τίποτα πλέον δεν μας προκαλεί εντύπωση. Απο τον πολιτικό ως τον αθλητικό χώρο βλέπουμε πράγματα που αν μας τα έλεγαν πριν από χρονια ότι θα συμβούν, δεν θα το πιστεύαμε. Ακούμε την Υπουργό Πολιτισμού(δεν χρειάζεται να πούμε το όνομα της), να προτείνει στον Κώστα Βαρώτσο να στείλουμε τον Δρομέα στη Βόρεια Μακεδονία, σε ανταλλαγή κάποιου κακόγουστου αγάλματος από τους γείτονες μας, κι όταν αντιμετωπίζει τη γενική κατακραυγή και χλεύη, ακόμη και μέσα από το Υπουργείο, να διαψεύδει ελαφρά τη καρδία ακόμη και τη συνάντηση της με τον καλλιτέχνη . “Απίστευτο, κι όμως ...απίστευτο” που έγραψε και η Εύη Κυριακοπούλου.

Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, στον ξένο για εμάς κόσμο της πολιτικής, αφού στον αθλητισμό έχουμε καλύτερα παραδείγματα μιθριδατισμού και εντελώς πρόσφατα. «Τo f@@k us» του Λουτσέσκου αποτελεί, σύμφωνα με την πειθαρχική επιτροπή, οξεία κριτική και σε καμία περίπτωση δεν δείχνει μομφή για δόλο ή μεροληψία κάποιου διαιτητή ή κάποιων εκ των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών και δικαστικών οργάνων. Η συγκεκριμένη φράση δεν βλάπτει την τιμή και την υπόληψη κάποιου μέλους της αντίπαλης ομάδας.

Αθώος και ο Ουάρντα που απευθύνθηκε προς τους οπαδούς της ΑΕΚ και έγραψε "dibidai o Oυάρντα σας γ...". Βέβαια δεν βρέθηκε κάποιος εύθικτος οπαδός της “Ένωσης” να του κάνει μήνυση, όπως με τον Κασάμι και τον Περέιρα. Για την ιστορία, ο περιβόητος μηνυτής είναι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές κάπου στα Καμίνια. Τι άλλο θα μάθουμε και θα ακούσουμε;

Το μήνυμα επομένως της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρο “f@@k” ελεύθερα και χωρίς κανένα πρόβλημα και ενδοιασμό.“Δεν είναι κολάσιμο ανόητοι”, η ηθική που ξέρατε έχει γίνει λάστιχο και χωράει τα πάντα. Τι κι αν σε παρόμοιες περιπτώσεις τιμωρήθηκαν οι Σισέ, Μάνταλος, Φορτούνης;

Έχει χαθεί το μέτρο στην ελληνική κοινωνίας, τίποτα πλέον δεν είναι αυτονόητο, η ανατροπή της ανατροπής, το ψέμα μπήκε για τα καλά στη ζωή μας χωρίς ενδοιασμό και ατιμώρητο και το επιμύθιο “F@@k γιατί χανόμαστε”, που τραγουδούσε ο Τζιμάκος είναι πλέον επιβεβλημένο χωρίς αλληγορία.

Η πρακτική της αυτοπροστασίας του Μιθριδάτη από τη δράση ενός δηλητηρίου μέσω της σταδιακής αυτοχορήγησης σε μη θανατηφόρες δόσεις, όμως είχε ένα τέλος και μάλιστα οδυνηρό. Σύμφωνα με τη μυθολογία, μετά την ήττα του από τον Πομπήιο, ο Μιθριδάτης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας δηλητήριο, αλλά απέτυχε λόγω της ανοσίας που είχε αναπτύξει και τελικά κατέφυγε σε έναν μισθοφόρο για να τον διαπεράσει με σπαθί...