Ο Σιώπης άξιζε μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού

 

Ο Μανώλης Σιώπης με τις εμφανίσεις του στον Άρη αποδεικνύει ότι θα έπρεπε να είχε πάρει περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό.

Ο Σιώπης άξιζε μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Εγγυήσεις ότι θα παίζει περισσότερο στον Ολυμπιακό είχε ζητήσει ο Μανώλης Σιώπης το περασμένο καλοκαίρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να του δοθεί σε μια εποχή που οι ερυθρόλευκοι έκαναν ολική ανακατασκευή στο ρόστερ τους και έψαχναν παίκτες πρώτης γραμμής από το εξωτερικό για τη μεσαία γραμμή, έχοντας ήδη πάρει τον Καμαρά και αποκτώντας στη συνέχεια τον Γκιγιέρμε.

Ο Έλληνας μέσος έβλεπε ότι δεν θα μπορούσε να έχει τις ευκαιρίες που έψαχνε, έχοντας πλέον ωριμάσει και περάσει τα χρόνια της δοκιμής και του «ταλέντου». Στον Ολυμπιακό πίστευαν όντως στον βραχύσωμο ποδοσφαιριστή και ήθελαν να τον κρατήσουν, τελικά δεν βρέθηκε κοινός τόπος, ο Σιώπης δεν πήγε σε κάποια ανταγωνιστική του Ολυμπιακού ομάδα και εν τέλει κατέληξε στον Άρη όπου βρήκε τη θέση βασικού που έψαχνε. Σε μία ομάδα η οποία έψαχνε από την αρχή της σεζόν και έχει ήδη καταφέρει την επάνοδό της στις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό ο Σιώπης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Άρη. Είτε για να δείξει είτε γιατί είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, κατάφερε να κάνει πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και για μεγάλο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο να κυριαρχήσει μαζί με τον Ματίγα των χαφ του Ολυμπιακού, δίνοντας στον Άρη ποσοστά κατοχής που καμία ομάδα μέσα στο Καραϊσκάκη δεν είχε φέτος, πλην της Μπέτις στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του ομίλου.

Δυνατός στο παιχνίδι του, με καλή πάσα, με καλή μακρινή μεταβίβαση και με σημαντική πια εμπειρία, ο Σιώπης ίσως άξιζε να έχει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και να διεκδικήσει το χρόνο συμμετοχής σε κάποια από τα πολλά φετινά ματς των ερυθρόλευκων. Από την άλλη, ίσως για τον ίδιο να ήταν καλύτερο που έκανε αυτή τη μεταγραφή πηγαίνοντας σε μία καλή ομάδα που τον έχει αναντικατάστατο. Θα δείξει και στη συνέχεια...