Ολυμπιακός-Άρης 4-1: Δώρο γενεθλίων με «τεσσάρα» (highlights)

Οι Πειραιώτες ανήμερα των γενεθλίων του συλλόγου είχαν ουσία και τον Ποντένσε σε καλή βραδιά με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με σκορ 4-1.

Ολυμπιακός-Άρης 4-1: Δώρο γενεθλίων με «τεσσάρα» (highlights)

Το ματς με τον Άρη ήταν ένα από τα πιο δύσκολα που είχε να δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι αυτό το παιχνίδι μετρούσε έξι σερί ματς αήττητη, αλλά μπήκε τέλος σε αυτό το σερί με το 4-1 των "ερυθρόλευκων". Οι Πειραιώτες θέλουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα μόνο με νίκες, ενώ σε αυτό το ματς είχαν έναν λόγο παραπάνω να θέλουν τη νίκη αφού ο σύλλογος γιόρταζε τα 94α γενέθλια του. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το πρώτο 25λεπτο που δέχτηκε πίεση από τον Άρη και είχε πολλά εύκολα λάθη και όταν άνοιξε το σκορ έκανε τα πράγματα πολύ πιο απλά. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν πολύ πιο αποτελεσματική σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της έχοντας σε καλή βραδιά τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

Με το καλύτερο σχήμα

Δεν πήρε ρίσκα με την ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος παρέταξε ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεση του βάζοντας τους πιο έτοιμους. Στα αξιοσημείωτα είναι η επιστροφή του Ομάρ μετά από ένα μήνα απουσίας από την αγωνιστική δράση. Κατά τα άλλα ο Άρης με τρεις πρώην "ερυθρόλευκους" στην ενδεκάδα του (Σιώπη, Φετφατζίδη και Βαλεριάνο) μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έβγαλε πίεση ψηλά και ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς σε εύκολα λάθη.

Στάθηκε όρθιος και σκόραρε στο κρίσιμο σημείο

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να ψάξουν το γρήγορο γκολ που θα έβαζε δύσκολα στους Πειραιώτες. Ο Άρης πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο, οι χαφ του έδιναν μάχες και παράλληλα έβγαινε σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 24' ο Άρης θα μπορούσε να έχει προηγηθεί όταν ο Φετφατζίδης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μιράντα, βγήκε μόνος απέναντι από τον Σα, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός αν και είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να βρει τρόπο να γίνει επικίνδυνος. Σε μία όμως από τις ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε κατάφερε να προηγηθεί. Στο 27' ο Ομάρ πήρε την κάθετη από τον Φορτούνη, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και ο Μασούρας εύκολα έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Εκεί το ματς άλλαξε και οι Πειραιώτες πήραν ψυχολογία και απέκτησαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και πριν αν προλάβει να συνέλθει ο Άρης από το γκολ του Μασούρα, ο Έλληνας εξτρέμ με μία μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Ποντένσε και αυτός στο 35' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερά αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0, αφού νωρίτερα είχε γλιτώσει από την πίεση του Άρη.

Το πέναλτι και το λάθος του Σα

Στην επανάληψη τα πράγματα είχαν γίνει πολύ πιο απλά για τον Ολυμπιακό μετά το 2-0 του πρώτου μέρους, αλλά δικαίως φωνάζουν για τη φάση του 47'. Σε εκείνο το σημείο ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι στο χέρι του Βέλεθ μετά από γύρισμα του Κούτρη. Κατά τα άλλα οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που ήταν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ το ματς δεν φαινόταν να έχει την ίδια ένταση όπως στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά στο 51' ένα λάθος διώξιμο του Σα τροφοδότησε τον Λάρσον, αλλά η σέντρα του δεν ήταν καλή.

Σούπερ ο Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς με τους χαφ του να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στην επανάληψη και στο 65' ο Φορτούνης δεν μπόρεσε από καλή θέση να πιάσει καλά το σουτ για να σκοράρει. Στο 68' ο Σα αντέδρασε σωστά στο σουτ του Βαλεριάνου και καθάρισε τη φάση. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς… έσβησε στο 2-0 ο Άρης μείωσε στο 75' με τον Μαρτίνες, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού με τον Ποντένσε στο 75' να κάνει το 3-1 για την ομάδα του Πειραιά και να τελειώνει το παιχνίδι. Στο φινάλε της αναμέτρησης και μετά την είσοδο του Καμαρά ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον Μπουχαλάκη "εξάρι" μπροστά του, τους Ανδρούτσο, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε και στην κορυφή τον Γκερέρο. Το ματς τελείωσε με το γκολ του Γκερέρο στο 90' να διαμορφώνει το τελικό 4-1.

Μικρογραφία

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Ολυμπιακός-Άρης 4-1

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερ: 27' Μασούρας, 35' Ποντένσε, 74' Μαρτίνες, 75' Ποντένσε, 90' Γκερέρο

Κίτρινες: 25' Γκιγιέρμε, 31' Χασάν, 38' Σιώπης, 44' Βέλεθ

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης (84' Καμαρά), Μασούρας (70' Ανδρούτσος), Χασάν (62' Γκερέρο)

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κορχούτ, Ρόουζ, Βελέθ, Βαλεριάνος, Λάρσον, Ματίγια (78' Μπάσα), Σιώπης, Γκαρσία, Γιουνές, Φετφατζίδης (57' Μαρτίνες).