Ολυμπιακός: Δεν κρατιέται ο Χασάν!

Στα ύψη η ψυχολογία του Αιγύπτιου με τα σερί γκολ. Θέλει να μείνει και του χρόνου, ο ρόλος του Μέντες. Η συνεργασία του με Ποντένσε-Φορτούνη

Ολυμπιακός: Δεν κρατιέται ο Χασάν!

Ο Αχμέντ Χασάν γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα χτεσινά γενέθλιά του έχοντας πετύχει μια μέρα νωρίτερα ακόμη ένα γκολ, στο εκρηκτικό πρώτο δίμηνο του 2019, με απολογισμό 9 τερμάτων κι ενώ είχε πετύχει μόλις 3 στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο Αιγύπτιος στράικερ που έγινε 26 ετών είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, έχοντας γίνει ο Νο1 σέντερ φορ της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Με αυτά τα 12 γκολ άλλωστε έπιασε τη συγκομιδή του Μιγκέλ Γκερέρο που ήταν βασικός στους περισσότερους μήνες από την αρχή της περιόδου.

Σκοπός του Χασάν φυσικά είναι να συνεχίσει να βάζει γκολ, όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα ματς αυτού του διαστήματος, όταν είναι στο αρχικό σχήμα (στην Τούμπα δεν ήταν και αποδείχτηκε λάθος). Αλλά και να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα περίοδο.

Κάτι που φυσικά δεν είναι στο χέρι του ίδιου ή του Ολυμπιακού, αφού τον πρώτο λόγο έχει η Μπράγκα στην οποία ανήκει. Βέβαια ως πελάτης του Ζόρζε Μέντες και με την επιρροή που έχει ο Πορτογάλος ατζέντης στις ομάδες της πατρίδας του, πολλά πράγματα μπορεί να επιλυθούν εύκολα σε τέτοιες υποθέσεις. Έστω κι αν η Μπράγκα ζητάει τώρα 4 εκ. ευρώ. Διότι μια περίπτωση νέου δανεισμού του εφόσον επεκτείνει το συμβόλαιό του με την πορτογαλική ομάδα, μπορεί να πέσει στο τραπέζι.

Αυτό που άμεσα θέλει ο Χασάν είναι να μπορεί να αξιοποιεί καλύτερα τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Διότι στην Ριζούπολη ήταν και άτυχος (με την κεφαλιά στα δύο δοκάρια), αλλά και απρόσεκτος όπως στο τελείωμα που είχε από σούπερ θέση πάνω στον Χουάντερσον στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε επίσης να σκοράρει αν δεν τον προλάβαινε ο… Στάθης στη φάση του πρώτου γκολ.

Ο «Κόκα» έχει αρχίσει να συνεργάζεται πολύ καλά το τελευταίο διάστημα και με τον Ποντένσε. Δεν ήταν μόνο η προχτεσινή άριστη σχέση τους στο γήπεδο, καθώς και με την ΑΕΚ είχε βάλει γκολ από προσπάθεια του Πορτογάλου. Συνήθως οι ασίστ που πήρε ο Χασάν είναι από τον Φορτούνη, ενώ πιο πριν είχε σκοράρει και από ενέργειες των μπακ της ομάδας, του Ομάρ, του Κούτρη και του Τσιμίκα.