Η δεύτερη θέση και η παγίδα της Ριζούπολης για τον Ολυμπιακό

Τι κρύβει το αποψινό ματς με τον Απόλλωνα για τους Πειραιώτες και το παράδειγμα της αναμέτρησης του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων.

Η δεύτερη θέση και η παγίδα της Ριζούπολης για τον Ολυμπιακό

Όποιος πιστεύει πως ένα ματς όπως το αποψινό με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη είναι κάτι αδιάφορο και ασήμαντο για την ομάδα είναι βαθιά γελασμένος. Κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής είναι πολύ σημαντικό για όλους στον Ολυμπιακό. Από τον προπονητή μέχρι και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή.

Είναι υπερβολικό να γράψουμε πως η μοίρα κάποιων θα κριθεί από τις αναμετρήσεις που απομένουν, όμως, από την άλλη εύκολα μπορούν να χαλάσουν την εικόνα τους μέσα από αυτά τα ματς. Ακόμα και για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσει η ομάδα να κάνει νίκες μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Η κόντρα με τον Απόλλωνα κρύβει παγίδες αν ο Ολυμπιακός είναι χαλαρός στη Ριζούπολη. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο για τους «ερυθρόλευκους» και από εδώ και στο εξής οφείλουν άπαντες να αγωνιστούν με σεβασμό στον σύλλογο και στους εαυτούς τους.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει το παράδειγμα του αγώνα του πρώτου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τότε οι Πειραιώτες χρειάστηκαν ένα γκολ του Δημήτρη Μάνου στο 89’ για να πάρουν τη νίκη, αλλά απόψε δεν έχουν περιθώριο για να παίξουν με τη φωτιά. Καλούνται να βγάλουν αντίδραση στο χορτάρι και να σηκώσουν το κεφάλι. Μία νίκη το βράδυ στη Ριζούπολη θα ανοίξει τη διαφορά από την 3η θέση στους εννιά βαθμούς και επί της ουσίας θα τελειώσει αυτή η διαδικασία.

Μπορεί να λένε στο λιμάνι ότι «η δεύτερη δεν είναι στόχος», όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και ο Ολυμπιακός θέλει το καλοκαίρι να μπει στη διαδικασία διεκδίκησης ενός εισιτηρίου στη φάση των ομίλων. Επί της ουσίας με νίκη κερδίζει την 3η θέση και φυσικά επανέρχεται η ηρεμία που την έχει ανάγκη μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.