Ολυμπιακός: «Αγγαρεία» για τον κόσμο, όχι για Μαρτίνς και παίκτες!

Κακά τα ψέματα, τα εναπομείναντα οκτώ ματς για τον Ολυμπιακό είναι παιχνίδια, τα οποία για τους οπαδούς δεν έχουν πλέον το παραμικρό ενδιαφέρον. Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, όμως, είναι υποχρεωμένοι να μην τα παρατήσουν για μία σειρά από λόγους…

Ολυμπιακός: «Αγγαρεία» για τον κόσμο, όχι για Μαρτίνς και παίκτες!

Το Σαββατοκύριακο ξεκαθάρισαν τα πράγματα για τα καλά στη Σούπερ Λίγκα. Ήττα για την ΑΕΚ από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, διπλό του ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Οπότε, «κλειδωμένη» η 2η θέση για τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν ορισμένοι εντός των τειχών του Ρέντη που πίστευαν ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» θα στραβοπάταγε με το «τριφύλλι». Τελικά, ο ΠΑΟΚ με συνοπτικές διαδικασίες έβαλε τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, περιμένοντας να περάσουν οι μέρες για να στεφθεί πρωταθλητής και μαθηματικά.

Σήμερα ο Ολυμπιακός μπαίνει στο πούλμαν με προορισμό την Ριζούπολη για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα ματς χωρίς επί της ουσίας βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ένα ματς – αγγαρεία. Όχι φυσικά για τους παίκτες και τον Μαρτίνς. Εώς έναν βαθμό θα είναι αγγαρεία για τον κόσμο, που δεν θα κάτσει να το δει στην τηλεόραση με το ενδιαφέρον και την όρεξη που θα το έβλεπε, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε μείνει εκτός στόχων από τον Φεβρουάριο.

Ένα διάστημα που δεν θα περάσει… νεράκι

Κακά τα ψέματα, το επόμενο δίμηνο θα είναι ένα διάστημα που δεν θα περάσει… νεράκι! Απομένουν οκτώ ματς που το μοναδικό ενδιαφέρον για τους οπαδούς θα έγκειται στο αν θα πάρουν χρόνο ορισμένα από τα νέα πρόσωπα (Λοντίγκιν, Σολδάνο, Ζιλ Ντίας). Το πολύ-πολύ να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με τα ματς κόντρα στον Άρη την ερχόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 17 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, λίγα πράγματα… Ο αποκλεισμός από την Λαμία έκανε τεράστιο κακό στον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο κόσμος θα είχε κάτι που θα του κρατούσε ζεστό το ενδιαφέρον εώς το τέλος της σεζόν. Πλέον, το μόνο που συζητιέται, είναι οι αποφάσεις της διοίκησης για τον Μαρτίνς ενόψει της νέας χρονιάς και ποιοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν το καλοκαίρι. Αναπόφευκτα τα μεταγραφικά σενάρια ξεκινούν από νωρίς, με το επόμενο «χτύπημα» μετά τους Μπα και Ραντζέλοβιτς να είναι αυτό του Ντουρμισάι του Πανιωνίου, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Είναι αλλιώς για παίκτες και Μαρτίνς

Όλα αυτά βέβαια αφορούν τον κόσμο. Για τους ποδοσφαιριστές και τον Μαρτίνς τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Δεν θα είναι αγγαρεία κανένα παιχνίδι, γιατί αν διαπιστωθούν κρούσματα αδιαφορίας, τότε θα το βρουν μπροστά τους! Στα οκτώ ματς που απομένουν, η διοίκηση προφανώς και δεν θα βγάλει συμπεράσματα για το ποιοι παίκτες πρέπει να φύγουν και ποιοι να μείνουν. Τα συμπεράσματα έχουν βγει εδώ και καιρό. Ακόμα και μπαλάρα να παίξει ο Ολυμπιακός, στο λιμάνι ξέρουν πολύ καλά σε ποιες θέσεις επιβάλλονται οι διορθωτικές κινήσεις.

Εντούτοις, αν εώς το τέλος της σεζόν κάποιοι ποδοσφαιριστές, από αυτούς που έχουν κερδίσει προς το παρόν το εισιτήριο της παραμονής τους την επόμενη σεζόν, εμφανιστούν με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι τους, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις! Την αδιαφορία η διοίκηση έχει αποδείξει ότι δεν την συγχωρεί…

Μπορεί βαθμολογικά να μην υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα αυτό που θα μετρήσει η ΠΑΕ από τώρα και στο εξής είναι οι συμπεριφορές των παικτών. Κατά πόσο δηλαδή αντιμετώπισαν με την απαιτούμενη σοβαρότητα τα τελευταία οκτώ παιχνίδια και κατά πόσο τα «φόρτωσαν στον κόκορα».

Εώς τώρα οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν το φετινό ταξίδι υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς, δεν έχουν δώσει δικαιώματα. Κατά συνέπεια, το μεγάλο κέρδος στο τελευταίο (βαθμολογικά αδιάφορο) κομμάτι της σεζόν θα είναι να διατηρήσουν την ίδια συμπεριφορά. Αν αλλάξουν «προσωπείο», τότε δεν θα πρέπει να τους προξενήσει εντύπωση αν μπουν ξαφνικά στην «transfer list». Είναι κατά κάποιον τρόπο και μία «πρόκληση» για τους παίκτες οι τελευταίες οκτώ αγωνιστικές…