Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2: Ανώτεροι οι Θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ

Οι Θεσσαλονικείς με γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου πέρασαν από το ΟΑΚΑ επικρατώντας με 2-0 των «πράσινων».

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2: Ανώτεροι οι Θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη και φάνηκε πάνω στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος από τον Παναθηναϊκό και επικράτησε με σκορ 2-0 συνεχίζοντας αήττητος στο πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν με το… καλησπέρα των δυο ημιχρόνων από δυο παιδαριώδη λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού και κατάφεραν να διαχειριστούν το παιχνίδι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν απέναντι στον Πασχαλάκη, εκείνος επενέβη και κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τουλάχιστον δυο κλάσεις κατώτερος ως ρόστερ και απόδοση και με την εικόνα του δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερα πράγματα. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη του εφετινή ήττα στο ΟΑΚΑ…

Η γκάφα του Σωκράτη Διούδη λοιπόν ήταν εκείνη που διαμόρφωσε από νωρίς το σκορ, μια και στο 2’ κιόλας ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού «έπιασε αέρα» σε εκτέλεση κόρνερ και ο Μαουρίσιο έκανε το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς «οχυρώθηκαν» στο μισό γήπεδο και έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως και πάλι ήταν φλύαρος. Μάλιστα μέχρι το 28’ δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια στο τέρμα του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ έχασε μια- δυο ευκαιρίες, αλλά δεν πίεσε τον αντίπαλό του, ούτε εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που άφησε στα μετόπισθεν. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δυο ευκαιρίες με τη λήξη του πρώτου μέρους με τους Μακέντα και Μαυρομμάτη.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος με το… καλησπέρα ο ΠΑΟΚ έβαλε και το δεύτερο γκολ του με την άμυνα του Παναθηναϊκού να κάνει παιδαριώδη λάθη, ενώ στη συνέχεια ο Δώνης άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2 βγάζοντας την ομάδα του μπροστά.

Οι «πράσινοι» έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες, ενώ από το 71’ οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζαμπά και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να σκοράρουν για τρίτη φορά, μόνο που ήταν άστοχοι μπροστά από τον Διούδη και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 0-2.

Αρκετά καλή η διαιτησία του Δανού Κέλετ, έχασαν μια- δυό φάσεις οι βοηθοί του.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)

Γκολ: 2' Μαουρίσιο, 47' Λέο Ζαμπά

Κάρτες: 49' Γιόχανσον, 57' Εμμανουηλίδης

Κόκκινη κάρτα: 71' Ζαμπά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης - Πούγγουρας (69' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης - Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69' Δώνης), Ινσούα- Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46' Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82' Πέντρο Ενρίκε) - Μαουρίσιο, Σάχοβ (77' Σάχοβ) - Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70' Σέρζιο Ολιβέιρα), Ζαμπά- Άκπομ.