Λουτσέσκου: «Είναι επικίνδυνο να θεωρήσουμε πως έχει τελειώσει το πρωτάθλημα»

Τίποτα δεν έχει τελειώσει στο πρωτάθλημα υποστήριξε ο  Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.  

Λουτσέσκου: «Είναι επικίνδυνο να θεωρήσουμε πως έχει τελειώσει το πρωτάθλημα»

Ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ των Μαουρίσιο και Ζαμπά κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 2-0 και να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα.

Με δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε πως δεν έχει εξασφαλίσει η ομάδα του τον τίτλο και πως θα ήταν επικίνδυνο εάν οι παίκτες του θεωρούσαν πως έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για τη σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ:

«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Κάθε παιχνίδι που κερδίζουμε μας δίνει τρεις βαθμούς. Σε αυτήν την φάση όμως, επειδή μιλάμε για ντέρμπι, επειδή παίξαμε στο ΟΑΚΑ, έχοντας υπόψιν και το χρονικό σημείο, είναι σημαντικό που φύγαμε με τη νίκη. Μένουν άλλα εφτά παιχνίδια μέχρι το τέλος. Συνολικά όλη η εβδομάδα ήταν καλή για εμάς, είχαμε ισορροπία, δεν δώσαμε εύκολα παιχνίδια αλλά ήταν σημαντικά».

Για την εικόνα της ομάδας του:

«Δεν μπορώ να κάνω υποθετικές αναλύσεις, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι κύλησε έτσι, επειδή μπήκαν τα γκολ σε αυτά τα χρονικά σημεία. Ήταν σημαντικό για εμάς, ότι πετύχαμε γκολ σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά ήταν δίκαιο για εμάς, γιατί μπήκαμε δυνατά με ποιότητα μπροστά. Μετά το πρώτο γκολ, ελέγξαμε το πρώτο μέρος, έχοντας άλλες 2 ευκαιρίες με τον Ακπόμ και τον Μαουρίσιο.

Ο Παναθηναϊκός μας δημιούργησε προβλήματα σε φάσεις που είχαμε βγει μπροστά με 4-5 παίκτες και στην μετάβαση, προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Στο δεύτερο μέρος, ξέραμε ότι έπρεπε να τρέξουμε και να παλέψουμε σαν τρελοί. Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες μετά την αποβολή του Ζαμπά κάποιες ευκαιρίες με τον Μπουζούκη, με ένα μακρινό σουτ, όπου αντέδρασε καλά ο Πασχαλάκης. Εμείς είχαμε μεγάλες ευκαιρίες και πριν και μετά την αποβολή, για να βάλουμε κι άλλα γκολ.»

Για το αν αρχίζει να αισθάνεται πρωταθλητής μετά από αυτήν την νίκη:

«Όχι. Αλήθεια, όχι. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Γνωρίζουμε όμως πως στο ποδόσφαιρο ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να αλλάξουν. Είναι επικίνδυνο να θεωρήσεις πως κάτι έχει τελειώσει. Έχουμε άλλα εφτά παιχνίδια μπροστά μας και το σημαντικό πλέον είναι το ματς με τον Ατρόμητο και οι τρεις βαθμοί».

Για τις εμφανίσεις των παικτών του:

«Το παιχνίδι (σ.σ. με τον Άρη) δεν το πήραμε, από ένα γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος από οφσάιντ. Ακόμη κι έτσι, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει κι αυτό το παιχνίδι. Για αυτό και πριν μίλησα γενικά, για μία συνολικά καλή εβδομάδα. Η ομάδα μπαίνει σε κάθε παιχνίδι με τη θέληση και την αποφασιστικότητα να κερδίσει. Υπάρχει βέβαια και ο αντίπαλος, που μερικές φορές μπορεί να σε μπλοκάρει. Πάντως, όπως είπα, το παιχνίδι με τον Άρη δεν το κερδίσαμε εξαιτίας ενός διαιτητικού λάθους.»

Για την παράδοση που έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό:

«Ξέρω πως είναι μια ομάδα που μου φέρνει τύχη...».

Για την αποβολή του Ζαμπά:

«Δεν πιστεύω πως ήταν δικό του λάθος, ακολουθούσε την πορεία της μπάλας, βλέποντας την μπάλα στον αέρα. Το χτύπημα του ήταν για κόκκινη κάρτα αλλά δεν τον κατηγορώ, δεν ήταν κάτι που ήθελε να κάνει. Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές σε θέση 10 εναντίον 11 και μας έχει βοηθήσει σαν σύνολο».

Για το τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου και τις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού:

«Είναι αυτό που είπα και πριν. Στιγμές που προσπαθούσαμε να βγούμε με πολλούς παίκτες στην επίθεση. Χάσαμε την μπάλα σε κάποια σημεία, ο Παναθηναϊκός πέρασε γρήγορα στην επίθεση και έτσι ήρθε αυτή η ευκαιρία του Μακέντα. Στα 80 λεπτά από τα 94 του αγώνα, είχαμε τον πλήρη έλεγχο.

Λέγοντας ότι είχαμε τον έλεγχο για 80 λεπτά, δεν λέω ότι είχαμε πάντα την μπάλα στην κατοχή μας κι ελέγχαμε το παιχνίδι επιθετικά. Αλλά ελέγχαμε την κατοχή, κλείναμε τους χώρους, ήμασταν συμπαγείς και δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες, που είχε σε άλλα παιχνίδια.

Για αυτό αναγκάστηκε να παίξει με μεγάλες μπαλιές, για να βάλει την μπάλα μέσα στην περιοχή, όπως στη φάση του Μακέντα. Αλλά εμείς μπορούσαμε να διασπάσουμε το πρέσινγκ του, με πάσες από τις ζώνες της άμυνας, για να βγούμε στην επίθεση.»