Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μέντες στην υπόθεση Σα

Ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης, όπως το καλοκαίρι, έτσι και τώρα, είναι ο άνθρωπος που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο ότι η υπόθεση αγοράς του από τον Ολυμπιακό οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στο αίσιο φινάλε της.

Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μέντες στην υπόθεση Σα

Το πιστεύουν εδώ και ένα μήνα στην Πορτογαλία ότι ο Ζοσέ Σα θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. Γιατί δεν έχει συμβεί εώς τώρα; Επειδή στο λιμάνι ασχολήθηκαν τον Φεβρουάριο με τις πολλές σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις που είχαν με ντέρμπι στην Ελλάδα και με τα ματς κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

Με τον Σα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι οι άνθρωποι των Πειραιωτών και για αυτό το λόγο από τα Χριστούγεννα υπήρχε η πληροφορία ότι ο Πορτογάλος γκολκίπερ εκτός απροόπτου θα συνεχίσει στο λιμάνι και την επόμενη σεζόν.

Η οψιόν αγοράς στη συμφωνία με την Πόρτο είναι στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με άλλες πηγές είναι στα 2 εκατομμύρια. Η ουσία είναι ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι σύμφωνες στην πραγματοποίηση της μεταγραφής.

Μάλιστα, από την Πορτογαλία αυτό που προέκυπτε ήταν ότι ο μεγαλοατζέντης του Σα, Ζόρζε Μέντες, έχει παίξει σημαντικό ρόλο από το καλοκαίρι έως τώρα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι στις 31 Αυγούστου είπε στον Σα να μπει στο αεροπλάνο για Ελλάδα, με τον Πορτογάλο να πληροφορείται εκείνη τη στιγμή για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Τώρα οι Πορτογάλοι υποστηρίζουν ότι είναι ικανός να μειώσει και την οψιόν αγοράς για να ολοκληρωθεί το «ντιλ», αφού θεωρεί ότι το καλύτερο για τον πελάτη του είναι να συνεχίσει στην Ελλάδα.

Όπως και να 'χει μοιάζει με μια υπόθεση που οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς το αίσιο φινάλε της...