Ολυμπιακός: Είναι πολύ το 6 στα 6

Καλές οι φλόγες που βγάζει στην επίθεση ο Ολυμπιακός, αλλά η επιστροφή στα ματς δίχως παθητικό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τη συνέχεια.

Ολυμπιακός: Είναι πολύ το 6 στα 6

Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός ήταν χάρμα οφθαλμών όταν εκδήλωνε και ολοκλήρωνε τις επιθέσεις του, φτάνοντας για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα σε μεγάλο σκορ. Και είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό το σερί των αγώνων στο πρωτάθλημα, με τις «τεσσάρες» και την «πεντάρα» στο Καραϊσκάκη, το οποίο έχει γίνει ξανά «κολαστήριο» για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Αλλά ακόμη και σε τέτοια παιχνίδια σαν το χτεσινό (25/2), υπάρχουν θέματα προς κριτική και φυσικά αναζητείται μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερη δουλειά ώστε να διορθωθούν. Διότι με το γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από τον ΟΦΗ, έστω και σε χρονικό σημείο αυτή τη φορά που δεν θα μπορούσε να επηρεαστεί η εξέλιξη της αναμέτρησης υπέρ των ερυθρόλευκων όπως συνέβη σε προηγούμενα ματς, ο αριθμός των αγώνων στους οποίους η εστία του Σα παραβιάζεται έφτασε στους έξι σερί.

Είναι πολλά τα παιχνίδια αυτά. Όλα μέσα στον Φλεβάρη. Από το 3-3 στην Λαμία γι το Κύπελλο, το 1-3 της Τούμπας, το 2-2 με την Ντιναμό, το 4-1 με την ΑΕΚ, το 0-1 στο Κίεβο και το χτεσινό. Κι ας μη σταθούμε μόνο σε αυτό, αλλά το πρόβλημα είναι πως σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός κινδύνευσε πολύ σοβαρά να δεχτεί ένα και δύο γκολ μέσα στο πρώτο δίλεπτο.Με την ομάδα να έχει ήδη το προηγούμενο στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όταν ο αντίπαλος σκόραρε μόλις στο 3΄, δεν μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο της χαλαρής εισόδου της στο ματς ώστε να επιτρέψει στον ΟΦΗ να κάνει φάσεις με τόσο απίστευτη ευκολία από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην το πλήρωσε και να μη χρειάστηκε να τρέχει και να μη φτάνει. Διότι όταν πρέπει να τρέχεις, άλλοτε φτάνεις (όπως στη θεαματική ανατροπή με την ΑΕΚ) κι άλλοτε δεν φτάνεις (όπως στην Τούμπα). Για τον Ολυμπιακό, τον Μαρτίνς και τους παίκτες δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η προσήλωση όλης της ομάδας και στο αμυντικό κομμάτι από το πρώτο σφύριγμα κάθε αναμέτρησης. Κι η αρχή πρέπει να γίνει την Πέμπτη με την Λαμία, αλλά και να έχει συνέχεια έως το τέλος της σεζόν. Μαζί φυσικά με αυτή την εξαιρετική επιθετική παρουσία, με την οποία σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός αποδεικνύει πόσο άδοξα και άδικα έμεινε εκτός τίτλου και εκτός των «16» του Europa League.