Μαστούρ: Δεν εξαφανίστηκα ποτέ...

Στην αντεπίθεση πέρασε ο 20άχρονος Μαροκινός που εξήγησε πώς έχει το θέμα της φυγής του από τη Λαμία.

Μαστούρ: Δεν εξαφανίστηκα ποτέ...

Να δώσει εξηγήσεις για όλα όσα έχουν συμβεί με τη Λαμία από τα Χριστούγεννα έως σήμερα θέλησε ο Χασίμ Μαστούρ, παραχωρώντας συνέντευξη στο Μαρόκο. Υποστήριξε πως έμεινε έκπληκτος και λυπημένος με την αντιμετώπιση που είχε από τον ελληνικό σύλλογο και προανήγγειλε ότι θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του στα δικαστήρια. Ειδικότερα είπε στη «Le Matin»:

Τι συνέβη με τον ΠΑΣ Λαμία;

«Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Πήγα στην προπόνηση με πόνους στο πόδι. Μίλησα με τους προπονητές και τους είπα ότι ήθελα να κάνω εξετάσεις για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Τότε ο φυσιοθεραπευτής μου έκανε μασάζ και μου ζήτησε να δοκιμάσω να τρέξω. Στη συνέχεια ένιωσα πόνους και τους ζήτησα να αποχωρήσω. Κανείς ωστόσο δεν ενδιαφέρθηκε να μάθε κάτι περισσότερο».

Στη συνέχεια;

«Στο τέλος του προγράμματος τους πίεσα για να κάνω ιατρικές εξετάσεις. Στο σημείο εκείνο κατάλαβα πως έπρεπε να τα κάνω όλα μόνος μου και ότι ο σύλλογος δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει για αυτό. Αποφάσισα να το κάνω με δικά μου έξοδα σε μια κλινική στη Λαμία. Ήταν στη διακοπή του πρωταθλήματος, οπότε και πήρα τις εξετάσεις και επέστρεψα στην Ιταλία. Εκεί επικοινώνησα με ένα γιατρό ο οποίος με κούραρε όσο βρισκόμουν στο Μιλανέλο για τη Μίλαν. Στις 27 Δεκεμβρίου έκανα έναν υπέρηχο όπου επιβεβαίωσε πως έχω κάκωση. Επικοινώνησα με τον φυσιοθεραπευτή, τον οποίο ενημέρωσα για τα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχει ιατρικό τιμ στον ΠΑΣ Λαμία;

«Όχι! Υπάρχει ένας φυσιοθεραπευτής που φροντίζει για όλα τα ιατρικά θέματα».

Και έπειτα τι συνέβη;

«Βρισκόμουν σε καθημερινή επαφή με τον γενικό αρχηγό και με μερικούς παίκτες που μιλούσαν λίγα αγγλικά. Ενημέρωσα τον γενικό αρχηγό ότι θα μείνω στην Ιταλία για περαιτέρω εξετάσεις και αποθεραπεία και αυτός μου έδωσε τη συγκατάθεσή του. Στις 9 Ιανουαρίου έκανα κι άλλες εξετάσεις όπου επιβεβαιώθηκε και πάλι ο τραυματισμός και ορίστηκε ένα διάστημα αποθεραπείας γύρω στις σαράντα με εξήντα ημέρες».

Πως ένιωσες όταν ο Τύπος έκανε λόγο για «εξαφάνιση»;

«Έκπληκτος, λυπημένος και αδικημένος. Πήγα στην ομάδα το καλοκαίρι και πόνταρα πολλά για να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου. Ο πρώτος μου στόχος ήταν να παίξω σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούσα».

Από εδώ και πέρα τι θα κάνεις;

«Θα διεκδικήσω τα δικαιώματα μου μέσω της νομικής οδού. Ποτέ δεν δημιούργησα το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε ξενυχτάω, ούτε πίνω αλκοόλ, ούτε παίρνω ναρκωτικά. Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να κάνω χαρούμενους την οικογένεια μου και τους φιλάθλους. Δεν θα τα παρατήσω και θα συνεχίσω να προσπαθώ να πάρω πίσω την καριέρα μου. Εύχομαι μόνο ο κόσμος να καταλάβει την κατάσταση και να μην με κρίνει χωρίς να ξέρει».