Η «τεσσάρα» έφτασε ως την... Ουκρανία!

Ο Ολυμπιακός ήθελε για πολλούς λόγους τη νίκη. Περισσότερο για ψυχολογικούς με... θέα τη ρεβάνς του Κιέβου και λιγότερο για βαθμολογικούς. Το 4-1 επί της ΑΕΚ δίνει “φτερά” στους “ερυθρόλευκους” για το ματς με την Ντιναμό. Και μια κουβέντα για τον Βούκοβιτς.

Η «τεσσάρα» έφτασε ως την... Ουκρανία!

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του στο πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια, κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να επιλέξει την ενδεκάδα του 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου και να μπει σε διαδικασία πειραματισμών με τον Μεριά δεξί μπακ και να μην ξεκινήσει τον Τοροσίδη που “πέθαινε” για αυτό το ματς και είναι η φυσική του θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Το γκολ του Πόνσε και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε με την διπλή γκάφα των Σα και Βούκοβιτς αναστάτωσε για τα καλά τους “ερυθρόλευκους”, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η ΑΕΚ μπορούσε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια ακόμη και με 0-2.

Εδώ οφείλουμε να ανοίξουμε μία παρένθεση. Ο Γιάγκος Βούκοβιτς έχει κερδίσει με το σπαθί του και με τη δουλειά του τη θέση του στην ενδεκάδα. Έχει κάνει όμως και ματς που αγγίζουν το όριο του... επικίνδυνου! Μπορεί η λέξη να είναι βαριά, αλλά απόψε με την ΑΕΚ ήταν επικίνδυνος. Δεν είναι λοιπόν κακό ο Μαρτίνς να τον αφήσει στον πάγκο στην Ουκρανία, περισσότερο για να προστατεύσει τον ίδιο και κατ' επέκταση την ομάδα του (έλεγε ότι έχει ένα τράβηγμα κιόλας). Κλείνει εδώ η παρένθεση...

Ο Μαρτίνς λοιπόν έκανε κάτι ανεξήγητο και για αυτό άρον-άρον προχώρησε σε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, βάζοντας τον Μεριά στη φυσική του θέση και περνώντας τον Λάζαρο αντί του Ζιλ Ντίας που τρία βράδια νωρίτερα έδειχνε “σκασμένος” με την Ντιναμό. Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν σε άλλο γήπεδο, έμοιαζε με μία ομάδα λες και είχε πάει σχολική εκδρομή.

Στο δεύτερο μέρος ο Τοροσίδης και ο Λάζαρος έδωσαν την απαραίτητη ώθηση, αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό και η γκολάρα του Καμαρά απλώς ήταν η αφετηρία για το πάρτι που θα ακολουθούσε.

Ο Φορτούνης πήρε μπρος για τα καλά, ο Ποντένσε το ίδιο, ο Καμαρά είχε την ψυχολογία που έπρεπε, ο Γκιγιέρμε επίσης, ανέβηκε και ο Τσιμίκας και η ανατροπή άρχισε να φαίνεται για τα καλά σε ένα Καραϊσκάκη – ηφαίστειο!

Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι η 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ο τρόπος που γύρισε το ματς, είναι αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων, οι αποδοκιμασίες μετατράπηκαν σε “Περαία μου, Περαία μου” και “πέστε κάτω”. Και φυσικά είναι η νέα “τεσσάρα” στην ΑΕΚ που προστίθεται σε μία μεγάλη λίστα με εκκωφαντικές νίκες επί της “Ένωσης” στην θρυλική ιστορία του.

Η “τεσσάρα”, όμως, έχει να κάνει και με το ψυχολογικό κομμάτι, με την ηρεμία στα αποδυτήρια, με το ότι ο Μαρτίνς την Δευτέρα (18/2) ασχολήθηκε στον Ρέντη μόνο με την Ντιναμό και θα αφήσει στην άκρη το τραγικό πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ. Δεν έχει και νόημα άλλωστε, αφού πρώτος εκείνος αναγνώρισε το λάθος του.

Όλα για όλα λοιπόν στο παγωμένο Κίεβο. Έφτασαν άλλωστε τα μαντάτα στην μακρινή Ουκρανία για ό,τι συνέβη απόψε στο Καραϊσκάκη και σίγουρα ο κόουτς Αλεξάντρ Χατσκιέβιτς θα έχει αρχίσει να... στραβοκαταπίνει.