Μαρτίνς: «Μας άλλαξαν οι δύο Έλληνες»

Στις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ στάθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Μαρτίνς: «Μας άλλαξαν οι δύο Έλληνες»

Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ με 4-1. Οι Πειραιώτες μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι.

Ο λόγος για τον οποίο άλλαξε η εικόνα της ομάδας σύμφωνα με τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν η είσοδος των Τοροσίδη και Χριστοδουλόπουλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Είναι σπάνιο να βλέπουμε την αλλαγή μίας ομάδας από ημίχρονο σε ημίχρονο. Τι είπατε στους ποδοσφαιριστές σας στο ημίχρονο και αλλάξατε την εικόνα τους;

«Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε σχεδιάσει σωστά το παιχνίδι. Είχε έξυπνη τακτική και έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο. Κατάφερε να επιβληθεί στο πρώτο ημίχρονο και να εκμεταλλευτεί την άσχημη κατάσταση μας που ήμασταν υπό πίεση μετά τα δύο άσχημα αποτελέσματα. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε αποτελεσματικά την ευκαιρία της. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να παίξουμε πιο άμεσο ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε τις πρώτες και δεύτερες μπαλιές και να είμαστε πιο σίγουροι στις πάσες. Έχουμε ποδοσφαιριστές με εμπειρία που ξέρουν να διαχειριστούν την κατάσταση. Ξέραμε ότι τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα από εμάς. Είχαμε τις ευκαιρίες και καταφέραμε να παίξουμε έτσι όπως έπρεπε και να πάρουμε το αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που μας είχε επιβληθεί στο πρώτο ημίχρονο.»

Η αλλαγή του Βασίλη Τοροσίδη έδεσε την άμυνα σας και έδωσε μεγαλύτερη πνοή στην επίθεση σας;

«Πραγματικά η είσοδος του βοήθησε την ομάδα μας να αναπτυχθεί επιθετικά γιατί βοηθάει πιο πολύ από την Μεριά. Γνωρίζει αυτά τα παιχνίδια γιατί είναι ο αρχηγός μας. Δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση, αλλά μας βοήθησε. Η είσοδος του ήταν σημαντική γιατί διεκδικούσε τις πρώτες και δεύτερες μπαλιές. Κερδίζοντας αυτές τις μπαλιές το παιχνίδι μας έγινε πιο ομαλό και στρωμένο. Μας βοήθησε αυτή η αλλαγή. Το πιο σημαντικό ήταν ότι η ομάδα έδειξε σπουδαίο ομαδικό πνεύμα. Στο ημίχρονο η κατάσταση ήταν δύσκολη για εμάς, αλλά έχουμε ταλέντο και πιστεύουμε σε αυτό. Το αγωνιστικό πνεύμα που είχαμε ήταν η πιο σημαντική αλλαγή που έγινε σήμερα. Πιστεύω ότι κερδίσαμε με δίκαιο τρόπο.»

Πιστεύετε ότι η ομάδα χρωστούσε μία τέτοια νίκη και επίσης βοηθάει αυτό το αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο Κίεβο;

«Φυσικά και βοηθάει και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι νικήσαμε ένα ντέρμπι. Ο κόσμος άξιζε ένα τέτοιο παιχνίδι και νομίζω ότι νικήσαμε δίκαια και με όμορφο τρόπο. Είναι σημαντικό να προετοιμάζεις ένα παιχνίδι μετά από μία τέτοια νίκη. Πιστεύουμε στην ποιότητα μας, στις δυνατότητες μας και στην πρόκριση στο Κίεβο.»

Έπαιξε κάποιο ρόλο στο αγωνιστικό πνεύμα η είσοδος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και αν έχουμε κάποιο νέο για τον Λάζαρο;

«Είτε επειδή είναι Έλληνες είτε επειδή γνωρίζουν αυτά τα παιχνίδια βοήθησαν σε αυτό το παιχνίδια. Κυρίως επειδή είναι έμπειροι βοήθησαν την ομάδα και πρόσφεραν ποιότητα την ομάδα. Μπορούν να μας ανεβάσουν όταν βρεθούν σε καλή βραδιά. Βοήθησαν γιατί γνωρίζουν τη θέση τους. Δεν θέλω να μιλήσω για τον τραυματισμό του Λάζαρου γιατί όποιες ενδείξεις έχουμε αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι παραπλανητικές και θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν οι πρώτες 24 ώρες.»

Όταν τραυματίστηκε ο Λάζαρος περάσατε στο παιχνίδι έναν επιθετικό και όχι έναν χαφ για να κρατήσετε την ισοπαλία που σας βόλευε σαν αποτέλεσμα. Κάνατε την αλλαγή με το σκεπτικό ότι η πίεση ψηλά θα σας βοηθούσε;

«Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Έτσι ξέρουν να παίζουν και έτσι θέλουμε να παίζουν οι ποδοσφαιριστές μας. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα χρειαζόταν να πιστέψει στον εαυτό της. Είχαμε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν εμπειρία και έκαναν λάθη γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν έναν καλό Ολυμπιακό, αλλά δεν τους έβγαινε και επηρεάστηκε η ψυχολογία μας. Ο στόχος μας είναι πάντα ίδιος, να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας.»

Για τη συμμετοχή του κόσμου στην ανατροπή και στο θρίαμβο του Ολυμπιακού έχετε κάποιο σχόλιο;

«Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση του κόσμου στο πρώτο ημίχρονο γιατί ήταν δυσαρεστημένοι με αυτό που έβλεπαν. Όπως έχουν το δικαίωμα να χειροκροτήσουν έτσι έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν όταν κάτι δεν τους αρέσει. Είδαμε όμως ότι στο δεύτερο ημίχρονο χειροκρότησαν και μας βοήθησαν. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε μαζί γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό.»