Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ορμή και ρεαλισμός

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έχει λόγους για να θέλει μόνο νίκη, αν και στην πραγματικότητα η βασική επιδίωξη πρέπει να είναι η μη ήττα.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ορμή και ρεαλισμός

Είναι περίεργο το αυριανό (17/2) ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Είναι ένα ντέρμπι που έρχεται μετά από το πολύ κακό αποτέλεσμα της Τούμπας και το κακό (αλλά με πολύ βελτιωμένη απόδοση) σκορ στο πρώτο ματς με την Ντιναμό Κιέβου. Και είναι ένα ντέρμπι που προηγείται της ρεβάνς στο Κίεβο, εκεί όπου το «μόνο νίκη» αποτελεί την απόλυτη πραγματικότητα.

Από την κορυφή της διοίκησης έως τον τελευταίο οπαδό του Ολυμπιακού, η νίκη επί της ΑΕΚ είναι επιθυμία αδιαπραγμάτευτη. Άπαντες στον Πειραιά θέλουν να πάρουν ένα ντέρμπι για να σταματήσουν το αρνητικό σερί που υπάρχει εδώ και 1,5 χρόνο. Να «εκδικηθεί» η ομάδα για την περσινή ήττα της στο Καραϊσκάκη με ένα γκολ-φάουλ σε βάρος του Μποτία που δεν έπρεπε να μετρήσει και μια βραδιά που ουσιαστικά έβγαλε τότε εκτός τίτλου τον Ολυμπιακό. Να εξασφαλιστεί οριστικά η δεύτερη θέση, να αποδειχτεί ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, να πάρει η ομάδα μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει Ουκρανίας.

Όλα αυτά είναι σωστά και δεκτά. Άλλωστε σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός για τη νίκη πάει, μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξίσου σημαντικό να μην ηττηθεί. Διότι στο συγκεκριμένο ματς η ισοπαλία μπορεί να μην αρέσει ως αποτέλεσμα, αλλά κάθε άλλο παρά κακό θα είναι σε ό,τι αφορά το θέμα της δεύτερης θέσης και των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ΑΕΚ να μένει 5 βαθμούς πίσω.

Ο Χιμένεθ θα πάει να το «κλέψει» το ματς, ο Ολυμπιακός θα είναι προετοιμασμένος γι΄αυτό. Φυσικά θα μπει δυνατά, θα πιέσει, θα κάνει ευκαιρίες, θα προσπαθήσει να τις αξιοποιήσει. Το παν είναι να μην υπάρξει βιασύνη και εκνευρισμός αν δεν έρθει γρήγορο προβάδισμα, όπως φυσικά και να μην χαθεί η προσήλωση στην άμυνα στις αντεπιθέσεις που θα επιχειρήσουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι φυσικά έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τους τρεις βαθμούς.

Εννοείται, λοιπόν, πως ο Ολυμπιακός θέλει να τη νικήσει την ΑΕΚ και θα μοχθήσει γι΄αυτό. Στις σκέψεις των οπαδών μπορεί να υπάρχει και η προσμονή για μεγάλο σκορ ή τέλος πάντων άνετη επικράτηση, αλλά αυτό που θα πρέπει να κυριαρχήσει στο τέλος είναι πως αν δεν νικήσει αλλά και δεν χάσει ο Ολυμπιακός, δεν θα σημαίνει κάποια καταστροφή. Κάθε άλλο.