Άρης: Η κρίση και η ευκαιρία

O Άρης βγήκε ενισχυμένος από την κρίση, αφού όλοι έμαθαν κάτι. Εφικτός ο στόχος του Παντελίδη. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης.

Άρης: Η κρίση και η ευκαιρία

«Οι στατιστικές δείχνουν ότι όταν οι πελάτες παραπονιούνται, ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι ενθουσιασμένος. Ο πελάτης που παραπονιέται αποτελεί τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία». Η ρήση Αμερικανού συγγραφέα, κουμπώνει γάντι στον Άρη και στην κρίση που βίωσε πριν από πέντε αγωνιστικές.

Ο Άρης, με τεράστιες απουσίες, ίδρωσε να κερδίσει στις καθυστερήσεις τη Λαμία και έχασε στη Λιβαδειά και ο κόσμος ξέσπασε. Λίγο έλειψε να γίνει άνω κάτω το κλαμπ, δοκιμάστηκαν οι αντοχές διοίκησης και αγωνιστικού τμήματος, αλλά στο τέλος της ημέρας πάρθηκε η σωστή απόφαση. Ο Σάββας Παντελίδης έμεινε στη θέση του στον πάγκο, ο Άρης ενισχύθηκε μεταγραφικά, περισσότερο απ’ ότι προέβλεπε το αρχικό πλάνο και οι υπόλοιποι παίκτες πιέστηκαν στα όρια να ανεβάσουν απόδοση και να επιστρέψουν στις νίκες.

Βέβαια οι φίλαθλοι δεν είναι πελάτες, οι ομάδες δεν είναι σούπερ μάρκετ για να φύγεις αν δεν σου αρέσει κάτι και να πας στο απέναντι. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει συναίσθημα, υπάρχει καψούρα, υπάρχουν ένσημα μιας ζωής στα τσιμέντα που δεν σκίζονται σε μια νύχτα.

Στην περίπτωση του Άρη βέβαια, βγήκε σε καλό. Πήγε στην Ξάνθη με το μαχαίρι στα δόντια και νίκησε. Νίκησε στη συνέχεια και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και μετά ήρθε η… λιακάδα στην Τρίπολη! Σούπερ ποδόσφαιρο, εύκολη νίκη και προοπτική για την ευρωπαϊκή επιστροφή. Σε σημείο να αναρωτιούνται με χιούμορ και οι φίλαθλοι του Άρη, που έχουν μάθει να μην τους έρχεται τίποτε εύκολα στο δρόμο τους.

Στο ματς με τον Πανιώνιο δεν θα πέφτει πάλι καρφίτσα. Το γήπεδο την Κυριακή θα είναι γεμάτο κι αυτή θα είναι μία ευκαιρία για μία ακόμη νίκη, που θα φέρει τον Άρη πιο κοντά στη πεντάδα και θα τον βοηθήσει να κυνηγήσει και την τέταρτη θέση. Πέντε νίκες θα χρειαστούν σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Σάββα Παντελίδη και παρά το γεγονός πως ακολουθούν τα ντέρμπι, ο στόχος είναι παραπάνω από εφικτός.
Αυτή τη φορά όλοι έχουν διδαχθεί από κάτι.

Όλοι έμαθαν κάτι καινούργιο, πρόσθεσαν μια εμπειρία. Κυρίως όμως ο Άρης βγήκε ενισχυμένος. Και η τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία, που έλεγε κι ο Αμερικάνος συγγραφέας, είναι εδώ και περιμένει. Κι ας είναι περισσότερο συναισθηματική…