Λουτσέσκου: Τσίρκο Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Ο τεχνικός του Π.Α.Ο.Κ. πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες ενώ άφησε αιχμές κατά της Αθήνας

Λουτσέσκου: Τσίρκο Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Έξαλλος φάνηκε να είναι ο Ραζμάν Λουτσέσκου μετά την ποινή που επέβαλλαν στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και αφορά την αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο. Ο Ρουμάνος προπονητής εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο Δικέφαλος του Βορρά εξαπολύοντας επίθεση κατά της Αθήνας.

Ο κ. Λουτσέσκου χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με το όπλο του, ενώ έκανε λόγο για «τσίρκο» που έστησαν οι αποστολές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στην Τούμπα προκειμένου να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι μεγάλη ντροπή. Είναι ντροπή η απόφαση που πάρθηκε για την ομάδα. Αν θέλουν να νομίζουν ότι αυτό είναι ποδόσφαιρο, τότε είναι λάθος. Καταστραφήκαμε για ένα ρολό και ένα οφσάιντ που ήταν κανονικό. Θέλαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, αλλά για ένα ρολό και για ένα τσίρκο των ανθρώπων του Ολυμπιακού, δεν παίξαμε. Τσίρκο ήταν και με την Α.Ε.Κ., που είχαν δικό τους κανόνα για το οφσάιντ».

Για το πόσους βαθμούς έχει συλλέξει ο Π.Α.Ο.Κ.:

«Υπάρχει κανόνας της FIFA για τη συγκεκριμένη φάση, όχι κανόνας της Α.Ε.Κ. Θα έπρεπε όλοι να ντρέπονται. Αλλά δεν νιώθουν ντροπή. Εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε πράγματα. Εγώ ξέρω ότι έχουμε 55 βαθμούς στο γήπεδο. Νιώθω απογοήτευση, αναστάτωση και ντροπή για τους ανθρώπους της Αθήνας».

Αναφορά σε καταστάσεις Β΄Παγκοσμίου Πολέμου:

«Είμαστε επαγγελματίες. Απολαύσαμε τα αποτελέσματα και τις προπονήσεις. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου που συνέβη αυτό. Ίσως να γίνονταν στον Β' Παγκόσμιο τέτοια περιστατικά. Είμαστε όμως δυνατοί και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέχρι τέλους. Μη νομίζετε ότι θα είμαστε διαλυμένη και παρατημένη ομάδα. Θα δουλέψουμε και για τώρα και για την επόμενη σεζόν. Έχω βαρεθεί να μιλάω γι' αυτά. Νιώθω μεγάλη ντροπή. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δικαίωμά μου να λέω την άποψή μου. Δεν μας άφησαν να παίξουμε επί ίσοις όροις"

Όσο αναφορά το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο:

«Ο Βαρέλα και ο Μουλέν είναι εκτός. Ο Σάχοβ έχει προπονηθεί πολύ καλά. Αντιμετωπίζουμε ομάδα με καλή νοοτροπία και οργάνωση. Συγχαρητήρια στον προπονητή του Ατρόμητου, η ομάδα του έδειξε ξεκάθαρη φιλοσοφία και καλή νοοτροπία».

Για ανανέωση του συμβολαίου του:

«Έχω ένα χρόνο ακόμη στο συμβόλαιο. Η επιθυμία μου είναι να μείνω. Δεν έγινε ανανέωση. Το κλαμπ μου ανακοίνωσε ότι θέλει να συνεχίσω. Είμαι χαρούμενος στον Π.Α.Ο.Κ., είχαμε καλή χρονιά, με δυνατούς φιλάθλους, καλούς παίκτες και αισθανόμαστε δυνατοί».