Ολυμπιακός: Κωδικός… ψυχραιμία!

Ο Μαρτίνς το προσέγγισε… Ολυμπιακά το ματς της Τούμπας και την πάτησε. Είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Πορτογάλος έκανε μαζεμένα λάθη (σε χορτάρι και… δηλώσεις), αλλά απαιτείται ψυχραιμία απ’ όλους γιατί υπάρχει η πρόκληση του Europa League και κυρίως δεν πρέπει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε από το ξεκίνημα της σεζόν. 

Ολυμπιακός: Κωδικός… ψυχραιμία!

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρασύρθηκε στην Τούμπα… Ίσως από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι θα πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός και να είναι καταιγιστικός όπως στα προηγούμενα παιχνίδια του με σαφέστατα κατά πολύ υποδεέστερους αντιπάλους; Ίσως από το γεγονός ότι θεώρησε πώς ο ΠΑΟΚ θα κατέβαινε όπως άλλες χρονιές που έμπαινε… ΠΑΟΚτσήδικα με κυρίαρχο στοιχείο τις κλοτσιές και τους τσαμπουκάδες; Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρτίνς το προσέγγισε πολύ… Ολυμπιακά και την πάτησε!

Όταν παίζεις «τελικούς», δεν πρέπει να παρασέρνεσαι από τον ενθουσιασμό. Θέλει λίγη παραπάνω πονηριά. Όλη την εβδομάδα συζητούσαμε για το αν θα πάει με Νάτχο ή Καμαρά δίπλα στον Γκιγιέρμε. Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε ο Πορτογάλος το παιχνίδι, είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί φάσεις στο τρανζίσιον. Δεν βοηθούσαν καθόλου και οι εξτρέμ τους ακραίους μπακ και σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ του Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ πήγε το ματς στα μέτρα του.

Ο Μαρτίνς έκανε μαζεμένα λάθη (σε χορτάρι και… δηλώσεις). Όπως του λέμε ορθώς τα πολλά καλά που έχει κάνει έως τώρα, οφείλουμε να πούμε και κάποια πράγματα για την χθεσινοβραδινή του εικόνα συνολικά. Δεν γίνεται να στέκεται στο γκολ του Βιεϊρίνια και να λέει ότι όλη η στρατηγική τελείωσε στο 3’. Όφειλε να έχει ένα «Plan B».

Πάει όμως, τελείωσε το ματς… Πλέον, απαιτείται ψυχραιμία και να μην γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε με κόπο από το καλοκαίρι. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν φτιάχτηκε μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Φτιάχτηκε και για του χρόνου, και για το 2020-21, και για παρακάτω…

Μόνο μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό ενόψει της συνέχειας: Ψυχραιμία! Τίποτε άλλο… Όλοι πειράχτηκαν με τον τρόπο που ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, όμως, η ζωή συνεχίζεται. Θα είναι το μεγαλύτερο λάθος του Ολυμπιακού αν έως και την Πέμπτη καθόμαστε και συζητάμε ακόμη για την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους μία μεγάλη πρόκληση. Να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει με έναν μαγικό τρόπο να αφήσουν από σήμερα το πρωί κιόλας πίσω το 3-1 της Τούμπας. Ας μην το δείξει το ματς της Θεσσαλονίκης ούτε καν σε βίντεο – που λέει ο λόγος - στους παίκτες του ο Μαρτίνς όταν αναλύει τα λάθη μετά τα ματς. Ας τους δείξει από σήμερα την Ντιναμό Κιέβου. Οι υποχρεώσεις τρέχουν…