Ολυμπιακός: Ήταν κακή, μια καλή ομάδα...

Προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και δεν υλοποίησαν όσα είχαν τάξει για το ντέρμπι της Τούμπας. Αυτή η πραγματικά καλή ομάδα ήταν πολύ κακή απόψε, έχασε δίκαια και καλείται να δώσει άμεσα απαντήσεις. Με διαφορετική συμπεριφορά στους επόμενους μεγάλους στόχους της. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Ολυμπιακός: Ήταν κακή, μια καλή ομάδα...

Δεν τα κατάφεραν στην Τούμπα ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Έχασαν με κάτω τα χέρια από τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του ΠΑΟΚ τόσο το συγκεκριμένο ντέρμπι όσο και γενικά τις ελπίδες για τον τίτλο. Δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό για το οποίο οι ίδιοι έμοιαζαν σίγουροι τις τελευταίες ημέρες και υπόσχονταν ότι θα συμβεί: να πάνε δηλαδή στην Θεσσαλονίκη για να δείξουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα και να νικήσουν. Ούτε νίκησαν ούτε απέδειξαν κάτι.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερα προετοιμασμένος για να υπερασπιστεί το βαθμολογικό προβάδισμα. Βοηθήθηκε ψυχολογικά από το γρήγορο και τυχερό γκολ, αλλά βοήθησε και ο ίδιος τον εαυτό του παίζοντας με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο και κυρίως δεν είχε πάθος και ψυχή, απαραίτητα στοιχεία για να επικρατήσει μια ομάδα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Οι ευθύνες του Μαρτίνς και των παικτών που αγωνίστηκαν είναι μεγάλες, μόνο που δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ξαφνικά διαγράφονται όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα με τη δουλειά και την απόδοσή τους. Ο Μαρτίνς είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ο Ολυμπιακός μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες. Αν στον Ολυμπιακό σταματήσουν να το πιστεύουν λόγω της πολύ κακής βραδιά της Τούμπας, η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την απώλεια ενός τίτλου που θυμίζω ότι δεν χάθηκε από αυτό το ντέρμπι.

Σε αυτό το ντέρμπι δεν ξαναμπήκε ο Ολυμπιακός στη διεκδίκηση ενός τίτλου, για τον οποίο ήταν αουτσάιντερ λόγω της βαθμολογικής απόστασης που δημιουργήθηκε από τον πρώτο γύρο και την τριάδα αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ. Εκεί χάθηκαν τα περισσότερα, στην Τούμπα χάθηκαν τα τελευταία.

Δεν έχει χρόνο ο Ολυμπιακός να εξηγήσει την κακή εμφάνισή του και τον τρόπο με τον οποίο έχασε από τον ΠΑΟΚ. Η Ντινάμο έρχεται την Πέμπτη και η ΑΕΚ την Κυριακή για να του στερήσουν μια πρόκριση (οι Ουκρανοί) και τα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ (οι κιτρινόμαυροι).

Απαντήσεις άμεσα πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός. Ο προπονητής και οι παίκτες του. Πρωτίστως στους εαυτούς τους, ώστε να μην επαναληφθεί μια τόσο λάιτ εμφάνιση σαν κι αυτή στο ματς της χρονιάς. Διότι και τα επόμενα, ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με τη διαφορά ότι αυτό θα έχει αξία να γίνει στην πράξη και όχι στα λόγια.