ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Ουζουνίδης

Η φετινή πορεία της ΑΕΚ δεν ήταν η αναμενόμενη γεγονός που ανάγκασε τη διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» να κάνει ένα «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα με την αποπομπή του Μαρίνου Ουζουνίδη...

ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Ουζουνίδης

Η ΑΕΚ που πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα έχει προβληματίσει τους οπαδούς αλλά και τη διοίκηση, αφού η φετινή της πορεία σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δεν είναι αντάξια των προσδοκιών.

Αποκορύφωμα του... ξενερώματος ήταν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, εκεί όπου η Ένωση αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο επί εξήντα λεπτά, όμως αδυνατούσε να φανεί απειλητική προς την εστία του Πασχαλάκη.

Το καλοκαίρι ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήρθε ως αντικαταστάτης του Μανόλο Χιμένεθ, εξαργυρώνοντας έτσι την καλή δουλειά που είχε κάνει στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο οι εμφανίσει της ομάδας δεν ήταν οι αναμενόμενες, αφού οι «κιτρινόμαυροι» φιγουράρουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην Super League, ενώ και οι έξι ήττες της στον όμιλο του Champions League σκόρπισαν απογοήτευση στην ομάδα.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε σε... υποχρεωτική παραίτηση τον Έλληνα τεχνικό, με την ΑΕΚ να το ανακοινώνει το πρωί της Τρίτης 5/2:

«Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας υπέβαλλε στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο μέχρι σήμερα προπονητής της ομάδας μας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ την ΑΕΚ για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την τεχνική της ηγεσία. Είμαι ικανοποιημένος, που καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το club.

Επειδή όμως η πορεία στο πρωτάθλημα κρίνεται ως μη αναμενόμενη (παρά το γεγονός της διαφοράς του ενός βαθμού στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο διάστημα) και λόγω του γενικότερου κλίματος, που έχει διαμορφωθεί, θεωρώ καλύτερο για το club να αποχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια».

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Μαρίνο Ουζουνίδη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, για την προσφορά του και βεβαίως για το γεγονός ότι υπό τη δική του τεχνική καθοδήγηση η ομάδα μας επέστρεψε, μετά από δώδεκα χρόνια, στους ομίλους του UEFA Champions League. Κατέχει, πλέον, τη δική του θέση στην Iστορία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ακόμα δεν έχει ακουστεί κάποιο όνομα πιθανού αντικαταστάτη του, όμως σημειώστε αυτό του Τραϊανού Δέλλα.

Ο προπονητής του Παναιτωλικού χαίρει άκρας εκτίμησης στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να κάτσει για δεύτερη φορά στον πάγκο του «δικέφαλου».