Μια χειραψία στην πισίνα του Ανιγκό και ποιο είναι το «καρφί» που τον «έστειλε» στον Ολυμπιακό

Η συνάντηση στο Μαρακές και ένας αγώνας Μπαστιά - Παρι Σεν Ζερμέν το 2015.

Μια χειραψία στην πισίνα του Ανιγκό και ποιο είναι το «καρφί» που τον «έστειλε» στον Ολυμπιακό

Η πληροφορία για το ενδεχόμενο ο Ζοσέ Ανιγκό να συνεργαστεί ή να συνεργάζεται ήδη με τον Ολυμπιακό κυκλοφόρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πηγή της πληροφορίας, ο Γάλλος δημοσιογράφος, Ολιβιέ Ταγιαρόν ο οποίος έγραψε στο twitter ότι ο Ανιγκό «αναλαμβάνει νέος υπεύθυνος μεταγραφών του Ολυμπιακού για τους επόμενους έξι μήνες».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ταγιαρόν θέλησε με έμμεσο τρόπο να ισχυροποιήσει το ρεπορτάζ του αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πληροφορία προέρχεται από τον ίδιο τον Ανιγκό. Το έκανε αναρτώντας, στο instagram αυτή τη φορά, μια φωτογραφία με τον ίδιο τον Ανιγκό μπροστά στην πισίνα του στο σπίτι του στο Μαρακές.

Η συνάντηση

Ο Ανιγκό ζει μόνιμα στο Μαρόκο και εκεί βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Ταγιαρόν καθώς «γύρισε» ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τον πρώην προπονητή του Πανιώνιου και του Λεβαδειακού. Η χειραψία μπροστά στην πισίνα και κυρίως το γεγονός ότι αποκαλεί και πάλι τον Γάλλο προπονητή ως «νέο υπεύθυνο μεταγραφών του Ολυμπιακού», ερμηνεύονται ως προσπάθειά του να δείξει ότι ο ίδιος ο Ανιγκό τον ενημέρωσε.

Ο αθλητικός συντάκτης

Ποιος είναι όμως ο Γάλλος αθλητικός συντάκτης του Canal+; Ξεκίνησε την καριέρα του από το InfoSport, στο οποίο είχε καθημερινή εκπομπή από το 2003 έως το 2008. Μετακόμισε στην I-Télé, για δύο χρόνια επίσης με καθημερινή εκπομπή ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 παρουσίαζε την εκπομπή «Les Spécialistes» κάθε Τετάρτη στο Canal + Sport. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 κάνει συνεντεύξεις στους αγώνες του πρωταθλήματος. Σε έναν από αυτούς ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Οι κατηγορίες

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2015, η Μπαστιά υποδεχόταν την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ταγιαρόν είναι γνωστό στη Γαλλία ότι είναι φίλος της Παρί. Πριν από την έναρξη του αγώνα ζήτησε από τον τεχνικό της Μπαστιά, Ghislain Printant, να του πει την τακτική που επρόκειτο να ακολουθήσει. Τότε, αυτός του είπε ότι προτίθεται να παίξει με πέντε αμυντικούς. Μόνο που είχε πει ψέματα διότι -όπως αναφέρουν τα τότε δημοσιεύματα- γνώριζε καλά τι θα συμβεί. Ο Ταγιαρόν φέρεται να ενημέρωσε αμέσως τον Λοράν Μπλαν, τότε προπονητή της Παρί. Το ψέμα του προπονητή της Μπαστιά μάλλον απέδωσε καθώς η ομάδα του επικράτησε τελικά με 4-2.

Όσον αφορά την πληροφορία του Ταγιαρόν περί Ανιγκό και Ολυμπιακού, μένει να αποδειχθεί αληθής ή όχι. Ο Ανιγκό απασχόλησε πρόσφατα και το ρεπορτάζ της Νότιγχαμ Φόρεστ αν και τότε διαψεύστηκε εμπλοκή του με την ομάδα. Ίσως να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, όπου υπάρχουν οι Καρεμπέ, Μοντέστο χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι υπεύθυνος μεταγραφών. Μπορεί απλά να έχει συμβουλευτικό ρόλο.