Στον «αέρα» η αναδιάρθωση

Προσωρινή αναστολή στις διεργασίες για την αναδιάρθρωση της Super League 2 έβαλε η ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης.

Στον «αέρα» η αναδιάρθωση

Αλλοιώνει το τοπίο σχετικά με τη γέννηση της Super League 2 η απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και η οποία «παγώνει» μέχρι τις 10 Μαρτίου τις εξελίξεις για τις οριστικές συμβάσεις των ομάδων που θα αγωνίζονται στη νέα κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα εγγυημένα χρήματα σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη φτάνουν τα 800.000 ευρώ, ωστόσο η απόφαση αυτή έχει ήδη τροφοδοτήσει σενάρια ότι κάτι τέτοιο ίσως να μην ισχύσει.

Μέσα από αναδιαρθρώσεις που προέκυψαν, οι τρεις τελευταίες ομάδες της Super League θα είναι στην Super League 2 ενώ ο τέταρτος της τωρινής Super League θα παίξει μπαράζ με το δεύτερο της φετινής Football League.

Με τις τελευταίες εξελίξεις λοιπόν «παγώνουν» και οι δράσεις της ομάδας εργασίας που είχε συσταθεί για το πως θα δημιουργηθεί η Super League 2. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ είχε ταχθεί υπέρ του πρωταθλήματος 16 ομάδων, γεγονός που είχε κινήσει τις πρώτες υποψίες ότι οι εξαγγελίες περί αναδιάρθρωσης πάνε περίπατο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ»), λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών με αρ. πρωτ. : 13/15.01.2019 και την προφορική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, σχετικά με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων επτά ΠΑΕ, αποφασίζει με πέντε ψήφους υπέρ και μία λευκή ψήφο και εγκρίνει τη Σύμβαση Παραχώρησης Δικαιωμάτων Μετάδοσης Ποδοσφαιρικών Αγώνων και Λοιπών Σχετικών Θεμάτων, που υπογράφηκε στις 28.12.2018 μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ, της Super League και των επτά ΠΑΕ και την παράταση ισχύος του από 10.08.2018 Προσυμφώνου Διάθεσης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και των ΠΑΕ : ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΑΜΙΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ μέχρι 10.03.2019, κατά το μέρος που αφορά την κατάρτιση των οριστικών συμβάσεων για τις ομάδες που θα αγωνίζονται στη Super League 2» .