Στα δύσκολα ο Άρης έβγαλε αντίδραση

O Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τα κέρδη που είχε ο Άρης από τη νίκη του στην Ξάνθη

Στα δύσκολα ο Άρης έβγαλε αντίδραση

Οι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες στον Άρη. Η ήττα από τον Λεβαδειακό, αλλά και η κακή εμφάνιση, πολλαπλασίασαν την γκρίνια σε υπερβολικό βαθμό, βοήθησαν στην δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος και έφερε την ΠΑΕ Άρης μπροστά σε σκέψεις ακόμη και για αντικατάσταση του Σάββα Παντελίδη, δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν από το ματς με την Ξάνθη.

Το θέμα του προπονητή σηκώνει τεράστια συζήτηση και αν ανοίξει δεν κλείνει, αλλά αυτή συζήτηση μπορεί να γίνει αργότερα (η ουσία είναι ότι δεν μπορεί ένα κλαμπ να αλλάξει και δεύτερο προπονητή μέσα σε δύο μήνες και να ψάχνει άνθρωπο που να ξέρει πρόσωπα και πράγματα για να οδηγήσει την ομάδα στην τελική ευθεία προς την Ευρώπη)

Τι μένει λοιπόν από τη νίκη του Άρη στην Ξάνθη; Πολλαπλά κέρδη, που ήταν αναμενόμενο ότι θα έφερνε μια επιτυχία.

* Ο Άρης κέρδισε πρώτιστα πολύτιμους βαθμούς, πάτησε ξανά στην εξάδα, άφησε πίσω ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο.

* Ο Άρης «αγόρασε» ηρεμία. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να βάλει τέλος στα… οικογενειακά του, να συγκεντρωθούν οι παίκτες μόνο στις υποχρεώσεις τους και να κοιτάξουν την ευρωπαϊκή προοπτική.

* Ο Άρης έφτιαξε σε δύο ώρες την ψυχολογία του. Ατσαλώθηκε ξανά, πήρε τα πάνω του, κατάλαβε ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσει.

* Ο Άρης έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή του να δουλέψει από δω και πέρα με πιο καθαρό μυαλό και όχι κάτω από καθεστώς πίεσης, σαφώς σε πολύ καλύτερο κλίμα.

* Ο Άρης κέρδισε χρόνο για να επιστρέψουν και οι τραυματίες και να δουλέψει με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα, ενδεχομένως και με νέα μεταγραφικά, της τελευταίας στιγμής, αποκτήματα.

Περισσότερο απ’ όλα όμως έβγαλε αντίδραση. Στριμωγμένος. Με πίεση. Με άγχος. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν αυτό που χρειαζόταν περισσότερο απ’ ότι οτιδήποτε άλλο.