Γι΄αυτό κερδίζει και μαγεύει o Ολυμπιακός

Ποια είναι η πολύ μεγάλη αλλαγή το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό ώστε και να παίρνει τις νίκες, αλλά και να ενθουσιάζει το κοινό του.

Γι΄αυτό κερδίζει και μαγεύει o Ολυμπιακός

Ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναξε ότι έτι ονειρεύεται την ομάδα του, αποθέωσε τον Πέδρο Μαρτίνς και «τρελάθηκε» με την απόδοση του Κώστα Φορτούνη, του Μπίμπαρς Νάτχο, του Γιώργου Μασούρα και των άλλων παικτών στο 4-0 επί της Λάρισας.

Σίγουρα για το σερί νικών του Ολυμπιακού παίζει ρόλο η εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής της ομάδας και το επιτελείο του ώστε να παρουσιάζουν τέτοια εποχή μια ομάδα «φρέσκια», αποτελεσματική και με ικανότητα να παίζει απλό, μοντέρνο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Σαφέστατα επίσης είναι σημαντικό ότι οι περισσότεροι, για να μην πούμε όλοι, παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται στο peak της απόδοσής τους, δείχνουν μεγάλο κέφι σε κάθε ματς και βγάζουν στο γήπεδο όλο το ταλέντο τους, την ποιότητά τους, τις ικανότητές τους.

Υπάρχει, όμως, ένα άλλο πολύ βασικό στοιχείο το οποίο δεν είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Έχει επισημανθεί ξανά, αλλά επειδή συνεχίζεται σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο που οδηγεί την πειραϊκή ομάδα σε διαδοχικές νίκες με συναρπαστικές εμφανίσεις.

Είναι ότι καταφέρνει και σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων του. Όλοι κατάλαβαν ότι η υπομονή δεν είναι πάντα αρετή. Η ομάδα μπαίνει από το πρώτο λεπτό αποφασισμένη να «πνίξει» τον κάθε αντίπαλο. Όλες οι τελευταίες νίκες της στο πρωτάθλημα έχουν αυτή την πολύ καθοριστική λεπτομέρεια. Με την Λαμία γκολ στο πρώτο μέρος, άλλα δυο στο δεύτερο.

Στη Λιβαδειά και στην Τρίπολη ένα γκολ ανά ημίχρονο. Στα Γιάννενα και τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Με την Λάρισα τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Είναι κάτι που ο καθένας καταλαβαίνει ότι ευνοεί τις συνθήκες για να μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκει χώρους, να κάνει το παιχνίδι του, να δημιουργεί φάσεις και να μην ζορίζεται να τις αξιοποιεί.

Στον πρώτο γύρο όλα ήταν αλλιώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως στα ματς με τον ΠΑΣ που ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα, με τον Παναιτωλικό που δεν είχε συνέχεια στην επανάληψη και με τον Αστέρα που ισοφαρίστηκε και χρειάστηκε να κάνει υπέρβαση με γκολ στο φινάλε. Κάτι που συνέβη και σε άλλα ματς στα οποία οι ερυθρόλευκοι είχαν «κολλήσει» στο πρώτο μέρος, π.χ. με Απόλλωνα, Πανιώνιο. Και σε κάποια ματς το «άγονο» πρώτο μισό του ματς προκάλεσε εν τέλει βαθμολογικές απώλειες, οι οποίες (μαζί με τα εξωαγωνιστικά εξυγιαντικά φαινόμενα) δημιούργησαν τη μεγάλη διαφορά από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του τα χαμένα πρώτα ημίχρονα. Βρήκε αποδεδειγμένα, πλέον, τον τρόπο για να «καθαρίζει» νωρίς τα ματς και να έχει στη συνέχεια τη δυνατότητα να προσφέρει απολαυστικό θέαμα, να κάνει τον κόσμο του ευτυχισμένο και τους αντίπαλους, έναν έναν, να υποκλίνονται στην καλύτερη ελληνική ομάδα. Όπως οι ίδιοι την αποκαλούν...