Κλειστά τα στόματα, χάρη στις απολαυστικές ...παραστάσεις του Ολυμπιακού (vid)

Από τα πολύ ωραία τραγούδια του Αντώνη Ρέμου. Ταιριάζει απόλυτα σε ό,τι είδαμε απόψε στη Σούπερ Λίγκα.

Κλειστά τα στόματα, χάρη στις απολαυστικές ...παραστάσεις του Ολυμπιακού (vid)

Έχει περάσει αρκετή ώρα. Είναι καιρός πρωτίστως να κλείσουν όσα στόματα έχουν μείνει ακόμη ανοιχτά από τη νέα παράσταση του Κώστα Φορτούνη, πρωταγωνιστή στο σόου της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς εναντίον της Λάρισας. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο σύγκρισης με οτιδήποτε άλλο ποιοτικό υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η χρονιά που κάνει είναι ασύλληπτη, το θέαμα που προσφέρει μοναδικό. Αφήνει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό σε κάθε ενέργειά του. Έφτασε με μιας τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ πλέον έχει καταφέρει να κάνει το «νταμπλ-νταμπλ» σε γκολ και ασίστ συνολικά στα φετινά ματς του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Κλείνει στόματα κι ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Όσων ακόμη αμφιβάλλουν πως είναι με απόσταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας, η καλύτερη, ποιοτικότερη, θεαματικότερη και πιο μοντέρνα ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ας (μην) το πάρει ο καλύτερος, δεν πειράζει. Αυτό που έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός αξιοποιώντας την επιλογή του σε προπονητή και παίκτες έχει αξία πολύ μεγαλύτερη από έναν τίτλο που όποιος δεν θέλει να παραδεχτεί ότι πάει εκεί που θέλουν να τον πάνε, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί βλαξ. Μπορεί και να μην είναι αυτή η πραγματικότητα, αλλά μπορεί και να λέω βλακείες.

Στόματα κλειστά δεν έχουν σχεδόν όλοι οι προπονητές του πρωταθλήματος και συνεχώς δηλώνουν, ο ένας μετά τον άλλον, πως ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Ανοιχτό στόμα που δεν ξέρει πολλές φορές τι λέει έχει κάποιος εξ΄αυτών, τον οποίο και ο Πετράκης έβαλε σήμερα στη θέση του.

Για τα πέναλτι της Τούμπας ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Αυτό που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό είναι η ευκολία που πήγε στη βούλα ένας ακόμη διαιτητής σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Και μία και δύο και ήταν έτοιμος να πάει και τρίτη φορά εκεί που είχε φτάσει το πράγμα. Δεν μπορεί, όμως, να κρατάει κανείς κλειστό το στόμα του και να μη στηλιτεύει αυτές τις πρακτικές που συνεχίζονται από την πρώτη αγωνιστική με αμείωτο ρυθμό και καθορίζουν τον τίτλο.

Κλείστε στόματα στο ντέρμπι της Τούμπας, θα μπορούσε να προτρέψει κανείς τους παίκτες του Ολυμπιακού αποδεικνύοντας και εκεί την εμφανή ανωτερότητά τους, αλλά εδώ που έχει φτάσει το πράγμα πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό αξίζει να κλείσει... ουκρανικά στόματα και να ασχοληθεί περισσότερο με το πώς θα αφήσει με ανοιχτό το στόμα ξανά την Ευρώπη, όπως έκανε με την τριάρα στην Μίλαν.

Αφιερωμένο, λοιπόν...