ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Φωτιά-δης στην Τούμπα (vids)

Με γκολ του νεοαποκτηθέντα Σφιντέρσκι στο 87΄ ο ΠΑΟΚ λύγισε 2-1 τη σθεναρή αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Φωτιά-δης στην Τούμπα (vids)

Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Πολωνός εξτρέμ Κάρολ Σφιντέρσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάρκου Βελλίδη μετά απο λανθασμένη απόκρουση μέσα από την μικρή περιοχή και λύτρωσε την Τούμπα, καθώς με το παρθενικό του γκολ χάρισε στον ΠΑΟΚ την δύσκολη και αγχωτική νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στον ΠΑΣ που πήγε δίχως 6 βασικούς του στην Τούμπα. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και στα «χτυπήματα» του Καστοριανού διαιτητή Φώτη Φωτιάδη ο οποίος έδωσε δυο πέναλτι στον ΠΑΟΚ (με το πρώτο άνοιξε το σκορ και με το δεύτερο θα έκανε το 2-1 αλλά ο Βελλίδης είχε άλλη γνώμη).

Δείτε ΕΔΩ το 1-0, Δείτε ΕΔΩ το 1-1, Δείτε ΕΔΩ το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πέλκα, που υπέδειξε ο Φωτιάδης στο 38’ για ανατροπή του Άκπομ από τον Ευαγγέλου, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα προκάλεσε σιωπή στην Τούμπα, όταν στο 52’ ο Μάνος με εξαιρετική λόμπα νίκησε τον Πασχαλάκη.

Δείτε ΕΔΩ τα δύο πέναλτι που έδωσε ο Φωτιάδης στον ΠΑΟΚ.

Στο 76’ ο Φωτιάδης έδωσε νέο πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε δήθεν ανατροπή του Άκπομ από τον Λίλα. Αυτή τη φορά το εκτέλεσε ο Άγγλος επιθετικός, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε. Τα φίδια είχαν αρχίσει να ζώνουν παίκτες και οπαδούς του ΠΑΟΚ ώσπου στο 87΄ο Σφιντέρσκι μετά απο λανθασμένη απόκρουση του Βελλίδη απέτρεψε την δεύτερη φετινή ισοπαλία με το γκολ και υπέγραψε την δέκατη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ισάριθμους αγώνες.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Τούμπας
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Σκόρερ: 38΄ Πέλκας (πεν), 87΄ Σφιντέρσκι- 52΄ Μάνος
Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Κάρτες: Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Κρίζμαν, Πέλκας, Λίλα, Σιόντης

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74’ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Λημνιός (67’ Σφιντέρσκι), Άκπομ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Βιντάλ (74’ Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μάνος, Κρίζμαν (85’ Παμλίδης)