Ο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός και ο σεβασμός στη φόρμα της Λάρισας

Γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πολύ «πονηρό» και δύσκολο το σημερινό ματς, αλλά και ποιo είναι το εξτρά πλεονέκτημα του Ολυμπιακού πέραν της δεδομένης ανωτερότητάς του.

Ο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός και ο σεβασμός στη φόρμα της Λάρισας

Ο Πέδρο Μαρτίνς μιλούσε συνεχώς τις τελευταίες μέρες στους παίκτες του για τις «παγίδες» του αγώνα με την ΑΕΛ. Κι αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με την καθιερωμένη προετοιμασία ενός αγώνα στο οποίο ο προπονητής προσπαθεί να αποτρέψει οποιαδήποτε υποτίμηση επειδή η η ομάδα του είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει σε εκτίμηση την Λάρισα και τη δουλειά που κάνει εκεί ο Ιταλός συνάδελφός του, ο Φέστα.

Άλλωστε δεν είναι κάτι που μπορεί να υποτιμηθεί, το γεγονός πως η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα στα τελευταία 6 παιχνίδια της. Κι αυτή από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί και ισοφαρίστηκε με το πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο τέλος του ημιχρόνου, για να χάσει δύσκολα τελικά με 2-1. Η Λάρισα που ανάμεσα στα άλλα αποτελέσματά της έχει το 0-0 με την ΑΕΚ στην έδρα της και το 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, παίζοντας μάλιστα μα δέκα παίκτες από την αρχή του αγώνα. Όλα αυτά από τις αρχές Δεκέμβρη, ενώ η θεσσαλική ομάδα είναι ενισχυμένη με τις μεταγραφές που έκανε τον Γενάρη.

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως ο Πορτογάλος πήρε για το παιχνίδι τους Φορτούνη και Γκιγιέρμε, τους κορυφαίους παίκτες του αυτή την εποχή, αποφασίζοντας να εκτίσουν την ποινή τους στο ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο.

Η Λάρισα που ανοιχτά πλέον έχει βάλει στόχο την πρώτη πεντάδα και την Ευρώπη, στηρίζεται στον ταχύτατο και τεχνίτη Ντέλετιτς που έχει βάλει 4 γκολ και θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική απουσία απόψε καθώς είναι τιμωρημένος από κάρτες, όμως δεν είναι ο μοναδικός επικίνδυνος παίκτης. Πολύ ικανός μπροστά για παράδειγμα είναι ο πρώτος σκόρερ της, ο Νούνιτς. Αυτοί οι παίκτες είναι σε πρώτη γραμμή προσοχής στο πλάνο του Ολυμπιακού. Ενώ είναι εντυπωσιακό ότι η ΑΕΛ στο τελευταίο της παιχνίδι είχε στην 11άδα μόνο ξένους παίκτες, με εξαίρεση τον αρχηγό της Καρανίκα. Και αλλαγές τον Μόρα και τον Γκόλια.

Το μειονέκτημα για τη Λάρισα είναι ότι προέρχεται από ένα δύσκολο ματς στο οποίο έπαιζε με παίκτη λιγότερο, άρα θα υπάρχει μεγάλη κόπωση. Από τη στιγμή μάλιστα που λίγες μέρες νωρίτερα είχε εκείνο το δραματικό και συναρπαστικό 5-3 με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το Κύπελλο.