Τέσσερις λόγοι που «καθιστούν» βασικό τον Αβραάμ στον Ολυμπιακό!

Προφανώς και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επέστρεψε και για συναισθηματικούς λόγους, αλλά μέχρι να κλείσει την καριέρα του θα διεκδικεί πάντα θέση βασικού. Όπως ήταν σε όλη την καριέρα του εντός και εκτός Ολυμπιακού.

Τέσσερις λόγοι που «καθιστούν» βασικό τον Αβραάμ στον Ολυμπιακό!

Η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τον κόσμο, όπως και τα παλιά αλλά και τα νέα στελέχη του Ολυμπιακού. Ο συναισθηματισμός ξεχειλίζει σε αυτή τη μεταγραφή, αλλά επειδή στα 34 του ο Αβραάμ δεν έχει αποφασίσει ακόμη να κλείσει την καριέρα του και να βοηθήσει από άλλο πόστο τον σύλλογο με τον οποίο γνώρισε μεγάλες στιγμές επί μία εξαετία, ας δούμε γιατί η θέση του βασικού μπορεί να είναι σε κάποια παιχνίδια δική του ξανά.

Πρώτον, είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση παίζοντας βασικός μέχρι τις γιορτές στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας με την Μπρισμπέιν. Σε 10 αγώνες, ολόκληρα 90λεπτα.

Δεύτερον, διότι ξέρει πολύ καλά τις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος και είναι σε θέση όχι απλώς να δίνει ανάσες στους υπόλοιπους στόπερ, αλλά να τους αναπληρώνει επάξια.

Τρίτον, γιατί τα ντέρμπι που ακολουθούν τα έχει «φάει με το κουτάλι» τόσα χρόνια και δεν θα του είναι καθόλου δύσκολο να προσαρμοστεί ξανά στις απαιτήσεις τους.

Τέταρτον, διότι ταιριάζει στο στιλ του γρήγορου στόπερ που θέλει να έχει ο Μαρτίνς, ώστε να βοηθάει σε κάποια παιχνίδια στην ταχεία ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και να αξιοποιεί στην αντίπαλη περιοχή τα πολλά «στημένα» που κερδίζει ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι του.

Αν είναι έτοιμος ο Αβραάμ; Προσέξτε τι έχει συμβεί στα 4,5 χρόνια που έπαιξε σε Τουρκία (Τραμπζονσπόρ), Κίνα (Σανγκάη), Ιαπωνία (Τζούμπιλο) και Αυστραλία (Μπρισμπέιν).

Αγωνίστηκε βασικός επί 90 λεπτά ή μερικές φορές έγινε αλλαγή στο τέλος σε 77 ματς με αυτές τις ομάδες. Και μόλις σε 17 έμεινε ή ήρθε από τον πάγκο. Τη σεζόν 2014-15 έπαιξε σε 28 αγώνες βασικός, την επόμενη σε 12, πρόπερσι σε 10 πέρυσι σε 17 και φέτος σε 10 (όλα) από την αρχή της σεζόν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αν μη τι άλλο, δεν τον λες και εκτός...ρυθμού.