Όταν ο Βαλβέρδε ήθελε Αβραάμ και Λάζαρο στον Ολυμπιακό

Η απίθανη ποδοσφαιρική ιστορία με τον νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα, τους Λάζαρο, Αβραάμ και τον Γιώργο Λούβαρη.

Όταν ο Βαλβέρδε ήθελε Αβραάμ και Λάζαρο στον Ολυμπιακό

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που γεννάει όμορφες ιστορίες. Μερικές απ’ αυτές έρχονται στην επιφάνεια μετά από χρόνια ή μπορεί και οι συγκυρίες να τις φέρουν στην επιφάνεια. Το απόγευμα της Δευτέρας ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ομάδα του Πειραιά. Ο 34χρονος αμυντικός είχε φύγει από το λιμάνι το 2014 όταν ο Μίτσελ δεν του έδινε πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του, ενώ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη διατηρεί εξαιρετική σχέση. Ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε όταν τέθηκε το θέμα επιστροφής του Αβραάμ. Ένα παιδί που πρόσφερε στον Ολυμπιακό, αγαπήθηκε και έχει μόνο συμπάθειες.

Ο Αβραάμ επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό μετά από περίπου 4,5 χρόνια θα βρει στον Ρέντη τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Κάπου εδώ υπάρχει και μία ωραία ποδοσφαιρική ιστορία την οποία πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο αρκετά πίσω για να τη βρούμε.

Πάμε στο μακρινό 2008 όταν ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε την τεχνική του ηγεσία στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τότε ο «Τσινγκούρι» όταν ήρθε στην Ελλάδα είχε ζητήσει δύο ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα. «Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα είναι ο Αβραάμ του Άρη και ο Λάζαρος του ΠΑΟΚ», είχε πει τότε ο Βαλβέρδε. Η τότε διοίκηση κινητοποιήθηκε άμεσα. Έδωσε σκληρή μάχη με τον Παναθηναϊκό για τον Αβραάμ και τελικά ο 23χρονος τότε Παπαδόπουλος ντύθηκε στα ερυθρόλευκα μετά τους εξαιρετικούς χειρισμούς του Γιώργου Λούβαρη.

Επόμενος στόχος του Ολυμπιακού ήταν ο Λάζαρος από τον ΠΑΟΚ. Και πάλι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο δρόμο των Πειραιωτών. Εξίσου σκληρή ήταν η μάχη με τον Ολυμπιακό να παλεύει να τον πάρει από τον ΠΑΟΚ και τον παίκτη να θέλει να κατηφορίσει στον Πειραιά. Τελικά ο Παναθηναϊκός σχεδόν… απήγαγε τον Λάζαρο και τον έντυσε στα πράσινα. Το τρομερό τότε ήταν πως οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν εξαιρετική σχέση και μιλούσαν μεταξύ τους.

Τότε η επιθυμία του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έγινε πραγματικότητα παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Γιώργου Λούβαρη να πάρει και τον Λάζαρο από τον ΠΑΟΚ. Δεν κατάφεραν να παίξουν μαζί στον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο, όμως, θα γίνει φέτος και για το επόμενο διάστημα. Ο Λάζαρος με μεγάλη καθυστέρηση φόρεσε τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και ο Αβραάμ γύρισε για να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και να μείνει για πάντα σε αυτόν αναλαμβάνοντας πόστο.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως έχουν παίξει αντίπαλοι τόσο στα ντέρμπι «αιωνίων» της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Με τον Αβραάμ στον Άρη και τον Λάζαρο στον ΠΑΟΚ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, ενώ η… κόντρα τους μεταφέρθηκε στο clasico όταν ο Παπαδόπουλος ήταν στον Ολυμπιακό και ο Χριστοδουλόπουλος στον Παναθηναϊκό. Πάντως εδώ και πολλά χρόνια οι δύο ποδοσφαιριστές διατηρούν εξαιρετική σχέση, ενώ έχουν συνυπάρξει και στην εθνική ομάδα.