Λάζαρος-Φορτούνης: Όπως Τσάβι-Ινιέστα

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τη χημεία ανάμεσα στον Κώστα Φορτούνη και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Λάζαρος-Φορτούνης: Όπως Τσάβι-Ινιέστα

Μεγάλη υπόθεση η χημεία… Ποδοσφαιριστές φτιαγμένοι από διαφορετικά υλικά να κουμπώνουν ιδανικά μέσα στο παιχνίδι και από τις συνεργασίες τους να προκύπτει πάντα κάτι καλό για την ομάδα. Όπως έγινε με τον Κώστα Φορτούνη και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στην Τρίπολη.

Οι δυο διεθνείς ποδοσφαιριστές συνδυάστηκαν ιδανικά στα δυο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα. Όχι πως ήταν η πρώτη φορά φέτος. Αλλά στην Τρίπολη το έκαναν με τρόπο εντυπωσιακό, μοιράζοντας μεταξύ τους τα γκολ και τις ασίστ του αγώνα.

Ας φάνηκε απλό, δεν ήταν εύκολο αυτό που έκαναν στις φάσεις των δυο γκολ. Απαιτούσε μεγάλη ευστροφία για τη σύλληψη και υψηλή τεχνική στην εκτέλεση, προκειμένου το αποτέλεσμα να ήταν αυτό που όλοι είδαμε.

Όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη από δίδυμα, παίκτες δηλαδή, που να συνεννοούνται μεταξύ τους με κλειστά μάτια. Που ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο. Και που ο καθένας όταν αγωνίζεται δίχως το ταίρι του να μοιάζει μισός.

Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από δίδυμα. Σε επίπεδο δημιουργίας το δίδυμο Φορτούνη, Λάζαρου μου φέρνει στο μυαλό εκείνο των Tσάβι και Ινιέστα που αγωνίστηκε πολλά χρόνια μαζί και άφησε το στίγμα του στην Μπαρτσελόνα.

Η σχέση του δίδυμου του Ολυμπιακού δεν περιορίζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ούτε διακόπτεται όταν τελειώνει το ματς και οι δρόμοι των παικτών χωρίζουν. Ο Λάζαρος και ο Φορτούνης κάνουν παρέα και εκτός ποδοσφαίρου. Συζητούν μαζί για μπάλα και δουλεύουν μαζί στην προπόνηση.

Μπαλαδόροι και οι δυο και προικισμένοι με υψηλή οξυδέρκεια είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να συνεννοηθούν ακόμη και αν δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Ακόμη κι αν το όνομα του ενός είχε κατάληξη «ιτς και του άλλου «οφ».

Από αυτή τη σχέση, κοινωνική και ποδοσφαιρική των δυο παικτών, ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Ολυμπιακός που σε κάθε ματς παίρνει ασίστ και γκολ στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στη μάχη του πρωταθλήματος και να διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ.