Αυτή είναι «διαβολοβδομάδα» για τον Ολυμπιακό

Το μυαλό όλων βρίσκεται στα ντέρμπι του Φλεβάρη και στην Ντιναμό Κιέβου, αλλά για τον Ολυμπιακό τα ματς με Λάρισα και Πανιώνιο είναι τα πιο «επικίνδυνα».

Αυτή είναι «διαβολοβδομάδα» για τον Ολυμπιακό

Το σημαντικότερο σχόλιο του Πέδρο Μαρτίνς μετά τη νέα νίκη του Ολυμπιακού ήταν ότι η ομάδα του αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι σαν τελικό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και γι΄αυτό βγάζει χαρακτήρα, ένταση και καλή απόδοση. Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει καλύτερα απ' όλους μας ότι για την ομάδα του δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξεχωρίζει παιχνίδια, να τα διακρίνει σε εύκολα ή δύσκολα και να προσαρμόζει αντιστοίχως την προσπάθεια.

Είναι λογικό πως ό,τι είναι να γίνει στη φετινή Λίγκα θα κριθεί στα ντέρμπι του Φεβρουαρίου. Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, αλλά και στις αναμετρήσεις των τριών με τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια. Για τον Ολυμπιακό τώρα δεν υπάρχει... Φλεβάρης. Υπάρχουν μόνο τα δύο ματς στο Καραϊσκάκη, με την Λάρισα την Τετάρτη και με τον Πανιώνιο το Σάββατο.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει - πέραν του οφθαλμοφανούς «σπρωξίματος» των άλλων που προχωρούν με...χέρια και με πόδια - τις δικές του ευθύνες. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το έχασε χωρίς κανείς να έχει καταλάβει ακόμη πώς ήταν δυνατό με τέτοια υπεροχή. Στο ΟΑΚΑ δε νίκησε την ΑΕΚ γιατί «κλότσησε» το προβάδισμα και δεν σκόραρε στο τέλος. Με τον Παναθηναϊκό είχε βάλει τον αντίπαλο μέσα στο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μόνο ένα βαθμό κι αυτόν στο φινάλε. Με τον ΟΦΗ έκανε το χειρότερο φετινό παιχνίδι του και κακώς όπως αποδείχτηκε επέλεξε να μην έχει σε αυτό το ματς τον Φορτούνη (μπορούσε δικαστικά να το καταφέρει).

Η διοίκηση δικαίως στηλιτεύει και καταγγέλλει τα «όργια» που σημειώνονται στην εξυγιαντική εποχή, αλλά ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν έχουν άλλο τρόπο παρά να συνεχίσουν να βλέπουν το κάθε επόμενο ματς σαν τελικό. Ο προπονητής εμπιστεύεται όλο το ρόστερ και θα κάνει το απαιτούμενο ροτέσιον για να δώσει «ανάσες» σε κάποιους παίκτες (άλλωστε Φορτούνης και Γκιγιέρμε είναι τιμωρημένοι με μία αγωνιστική), όμως κανείς στην ομάδα δεν έχει δικαίωμα να πέσει σε καμία «παγίδα». Μακριά από τον Ολυμπιακό η σκέψη ότι αυτά τα δύο ματς θα τα πάρουμε χωρίς κόπο. Άλλωστε η Λάρισα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ο Πανιώνιος μπορεί να έχει προβλήματα όμως από την ΑΕΚ έχασε από άδικες αποφάσεις.

Οι τελικοί για τον Ολυμπιακό συνεχίζονται και δεν είναι αυτοί του Φλεβάρη...