Ο Πόνσε, ο Άλεφ, ο Μπογιέ και το «καμπανάκι»

Πόνσε και Άλεφ βγάζουν πλέον τα λεφτά τους, σε αντίθεση με τον Μπογέ που παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό. Ποια η ανησυχία του Ουζουνίδη.

Ο Πόνσε, ο Άλεφ, ο Μπογιέ και το «καμπανάκι»

Όσο συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα ο Εζεκιέλ Πόνσε, τόσο και θα μεγαλώνει η συζήτηση γύρω από το όνομά του και το αν θα μείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη χρονιά. Πραγματικά, ο Αργεντινός έχει μπει πολύ δυνατά τον Ιανουάριο. Σκοράρει ακατάπαυστα και δείχνει πως έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της νέας του ομάδας και συνάμα έμαθε τους συμπαίκτες του και τον έμαθαν κι εκείνοι.

Ήταν λογικό να χρειαστεί κάποιος χρόνος προσαρμογής. Η διαφορά του Πόνσε με τον Λούκας Μπογέ εντοπίζεται στο ότι ο πρώτος δεν επέτρεψε να παρατραβήξει η περίοδος προσαρμογής. Από Δεκέμβριο κιόλας έδειχνε πως πατάει καλύτερα και μετά τη διακοπή «πετάει».

Αντίθετα, ο συμπατριώτης του δεν τραβάει. Δεν βρίσκει τα πατήματά του, έχει άγχος και έχασε την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ένας άλλος του καλοκαιριού, μοιάζει κι αυτός μεταμορφωμένος τον Ιανουάριο. Εννοούμε τον Άλεφ. Που έχει βαλθεί να πείσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη πως δεν χρειάζεται να «καίγεται» για τη μεταγραφή του αντί-Σιμόες. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος, δανεικός από την Μπράγκα, έστειλε το μήνυμά του στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μετά το ματς με τον Πανιώνιο: «Κρατήστε με»! Να ενεργοποιήσει δηλαδή η ΑΕΚ την οψιόν στο ντιλ της με την πορτογαλική ομάδα και έτσι να ανανεωθεί το συμβόλαιό του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (είχε υπογράψει τον Ιούλιο για 1+4).

Θα σχολιάσω σε αυτό το άρθρο και την εικόνα του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Κλήθηκε στη Νέα Σμύρνη να καλύψει το κενό του τραυματία Μάρκο Λιβάγια και απέτυχε. Κάκιστος. Μπερδευόταν και μπέρδευε και τους συμπαίκτες του. Αν έπαιζε στα άκρα ίσως ήταν καλύτερος. Ως φορ στο 3-5-2 εγκλωβίστηκε. Δεν βρήκε τους χώρους να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Σε κάθε περίπτωση αν εξαιρέσουμε το καλό του ξεκίνημα στη σεζόν, έκτοτε έχει εξαφανιστεί.

Πάντως η εμφάνιση της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη θεωρώ πως ήταν ένα καμπανάκι. Κέρδισε αλλά ήταν κακή και φυσικά ευνοήθηκε από τη διαιτησία με το χέρι του Μάνταλου. Ακολουθούν ντέρμπι. Με ανάλογες εμφανίσεις δεν θα ξανά είναι τυχερή. Θα στραβώσουν τα αποτελέσματα και η γκρίνια θα επανέλθει.

Ο Ουζουνίδης τα ξέρει όλα αυτά και στη συνέντευξη Τύπου στη Νέα Σμύρνη έστειλε τα μηνύματά του. Ξέρει άλλωστε πως η τελευταία του ελπίδα να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα είναι να φτάσει ως το φινάλε η ΑΕΚ με το κεφάλι ψηλά. Και φυσικά θα απαιτηθούν μεγάλες νίκες. Στα ντέρμπι. Αυτό που δεν κατάφερε στον πρώτο γύρο.

Καμπανάκι λοιπόν και περιμένουμε να δούμε αν όντως θα έχει συνέχεια η καλή πορεία της «Ένωσης» ή γρήγορα θα ξεφουσκώσει.