Ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος αλλάζουν... συνήθειες στον δεύτερο γύρο της Super League

Ο Νίκος Καλαμπάκας καταγράφει μερικές αλλαγές που παρατηρούνται στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου της Super League!

Ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος αλλάζουν... συνήθειες στον δεύτερο γύρο της Super League

Δρόμους διαφορετικούς έχουν πάρει δύο από τις πιο σταθερές ομάδες της Super League τα τελευταία χρόνια, αφού ο ΠΑΟΚ ο οποίος μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων κέρδιζε τους αγώνες με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πλέον σκοράρει από νωρίς, ενώ η «γρανιτένια» άμυνα του Ατρομήτου φαίνεται ότι έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ που ηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος. Από την ώρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ, πολλοί θεώρησαν ότι η γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ θα αποδυναμωθεί και ότι ο δικέφαλος του βορρά θα αρχίσει να προβληματίζεται.

Τελικά, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τη φυγή του αρχισκόρερ της ομάδας, αλλά άλλαξαν και συνήθειες. Περίπου ένα μήνα πριν, γράφαμε στο fosonline ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να κερδίζει με τον τρόπο που το έκανε μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων. Βλέπετε, ο δικέφαλος του βορρά είχε τη συνήθεια να σκοράρει από το 45ο έως και το 60ο λεπτό των αναμετρήσεών του.

Ερμηνεύοντας το παραπάνω στατιστικό ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, είχε τονίσει ότι ο προπονητής του διάβαζε καλά τους αγώνες και την ώρα του ημιχρόνου στα αποδυτήρια έλεγε στους ποδοσφαιριστές το τι πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Όλα αυτά έχουν ανατραπεί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε τη νίκη στην έδρα του Αστέρα με σκορ 0-3 χάρη σε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, όμως κόντρα στον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ προηγήθηκε νωρίς και στη συνέχεια αύξησε τη διαφορά του σκορ. Ένα στατιστικό που δείχνει ότι σιγά - σιγά και αφού οι παίκτες του δικέφαλου βλέπουν ότι και να στραβώσει κάτι, θα υπάρξει βοήθεια και θα κερδίσουν το ματς, έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται στο χορτάρι.

Πάμε τώρα και στον Ατρόμητο ο οποίος μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου ήταν η καλύτερη αμυντικά ομάδα του πρωταθλήματος.

Οι Περιστεριώτες φαίνεται ότι κάνουν μια μικρή κοιλιά, αφού έχουν να γευθούν τη χαρά της νίκης από την 13η αγωνιστική, όταν είχαν επιβληθεί του Άρη με 4-2 στην έδρα τους. Έκτοτε μετράνε τρεις ήττες (με Παναθηναϊκό, Ξάνθη και Λαμία), ενώ ενδιάμεσα είχαν και μια ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Ξεκάθαρα η ομάδα που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν για μια ακόμα χρονιά η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος διανύει μια κακή αγωνιστική περίοδο και χρειάζεται βελτίωση στο παιχνίδι της προκειμένου να παραμείνει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Ο Νταμίρ Κάναντι πρέπει να βρει λύσεις προκειμένου να ξυπνήσει τους παίκτες του από τον λήθαργο που έχουν πέσει, ενώ είναι καιρός να πιάσει δουλειά και η διοίκηση της ομάδας, αφού πλέον στις συζητήσεις για τους αγώνες της ομάδας των δυτικών προαστίων, έχει μπει για τα καλά και η διαιτησία.

Πέναλτι - μαϊμού στην Ξάνθη, αμφισβητούμενο πέναλτι στη Λαμία και ξαφνικά ο Ατρόμητος έχει πέσει στην τέταρτη θέση χωρίς καν να το καταλάβει... Ίσως ήρθε η ώρα στον Ατρόμητο να ζητήσουν ισονομία και να σφυρίζουν και την ομάδα τους ξένοι διαιτητές στα κρίσιμα παιχνίδια, κάτι που γίνεται στα ντέρμπι των «μεγάλων» της Super League. Ίσως το μεγαλύτερο φετινό λάθος του Ατρομήτου να είναι και αυτό: Ότι δεν έκανε νωρίτερα αυτή τη συζήτηση.

Τώρα ίσως να ήταν διαφορετική η βαθμολογία και να μην τον είχε περάσει η ΑΕΚ...