Ολυμπιακός: Πλέον ξέρει, απομένει να το κάνει

Το σχέδιο νίκης του Ολυμπιακού στην Τρίπολη έχει όλες τις λεπτομέρειες. Αρκεί να υλοποιηθούν. 
Ολυμπιακός: Πλέον ξέρει, απομένει να το κάνει

Από τη θεωρία στην πράξη πολλές φορές η κατάσταση είναι διαφορετική, όμως για τον Ολυμπιακό και την αποστολή νίκης στην Τρίπολη το πλάνο είναι σαφές και οι «παγίδες» υπό έλεγχο.

Ο Ολυμπιακός ήταν πέρυσι πρώτος στη βαθμολογία όταν πήγε πέρυσι τέτοια εποχή να παίξει με τον Αστέρα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει και από εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απώλεια του τίτλου. Φέτος μπορεί και η νίκη να μη σημαίνει πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα σημαίνει ότι η διαφορά από την κορυφή θα παραμείνει σε προσιτή απόσταση για να συνεχιστεί το «κυνήγι». Όπως επίσης ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει ασφάλεια σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση και την απειλή της ΑΕΚ.

Ένα δεύτερο σοβαρό θέμα για το οποίο αποφεύγεται κάθε ίχνος υποτίμησης των δυσκολιών του αγώνα είναι ότι ο Ολυμπιακός την έχει ήδη «πατήσει» φέτος όταν αντιμετωπίζει ομάδες που προηγουμένως έχουν χάσει από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ ήταν μια τέτοια περίπτωση, με τον Ολυμπιακό να πιστεύει ότι θα περάσει χωρίς πρόβλημα και τελικά έφυγε από την Κρήτη χωρίς βαθμό. Ο Αστέρας έχασε με μεγάλα σκορ από τους δύο δικέφαλους, όμως η αντίδραση που θα βγάλει είναι δεδομένη.

Τι άλλο έχει ο Ολυμπιακός ως «οδηγό» για το κρίσιμο παιχνίδι του; Ότι στα τελευταία δικά του ματς διαπίστωσε πως οι νίκες έρχονται πιο εύκολα και σίγουρα όταν ο ίδιος δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο. Όταν μπαίνει δυνατά στο ματς και δεν περιμένει, όταν επιβάλλει από την αρχή την υπεροχή του, όταν πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο, όταν προσέχει την άμυνά του και παίρνει ανασταλτικές βοήθειες απ' όλους τους παίκτες του.

Αν όλα αυτά γίνουν από σκέψη πράξη στο παιχνίδι που πλησιάζει, τότε ο Ολυμπιακός θα νικήσει στην Τρίπολη έπειτα από τις δύο σερί ισοπαλίες που έχει στη συγκεκριμένη έδρα. Και θα συνεχίσει αυτή τη λογική του «εμείς να κερδίζουμε όλα τα ματς και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει». Διαφορετικά, στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα.