Η δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού στην Τρίπολη

Ο Αστέρας προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και θα προσπαθήσει να «ανασάνει» κόντρα στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. 

Η δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού στην Τρίπολη

Δεν χρειάζεται να το γράψουμε ξανά ότι ο Αστέρας Τρίπολης διαθέτει μια από τις δυσκολότερες έδρες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια!

Μπορεί οι οπαδοί του να μην κάνουν το γήπεδο «κολαστήριο», όμως η ομάδα του Γιώργου Παράσχου αποκτά αυτοπεποίθηση στο γήπεδό της και η απόδοσή της ανεβαίνει ένα... κλικ παραπάνω από τους αγώνες που δίνει μακριά από την Αρκαδία.

Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη αποστολή αύριο, 27/01, αφού ο Αστέρας δεδομένα είναι η πιο σταθερή ομάδα της επαρχίας τα τελευταία χρόνια. Πέραν τούτου, οι «Αρκάδες» χρειάζονται βαθμούς προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι της Ευρώπης, στόχος ο οποίος φάνταζε χαμένος, τουλάχιστον μέχρι τα 3/4 του πρώτου γύρου της Super League.

Η εκκίνηση του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα ήταν κάτι παραπάνω από τραγική. Ο προπονητής Σάββας Παντελίδης που ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο έβλεπε συνεχώς την ομάδα του να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο αλλά να μην μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε. Οι ήττες διαδέχονταν η μια την άλλη κι έτσι η διοίκηση προχώρησε στην αντικατάστασή του κι έδωσε το τιμόνι της ομάδας στον Γιώργο Παράσχο.

Η κίνηση αυτή λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα της Πελοποννήσου, η οποία με τον Παράσχο στον πάγκο της βρήκε τη χαμένη της ταυτότητα και ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μάλιστα και ρεκόρ συνεχόμενων νικών με νέο προπονητή στον πάγκο της.

Όμως με την έναρξη του δεύτερου γύρου ο Αστέρας τέθηκε αντιμέτωπος με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και έκανε δύο συνεχόμενες ήττες που τον άφησαν πίσω στη βαθμολογία. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού: Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος ακολουθούν το πρόγραμμα των δύο βασικών τους αντιπάλων στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Μαρτίνς συχνά αντιμετωπίζει κλαμπ τα οποία προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες και σίγουρα δεν θέλουν να... τριτώνει το κακό! Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι ο Αστέρας είναι η καλύτερη ομάδα της επαρχίας, προκαλεί «συναγερμό» στον Ολυμπιακό, που αύριο εκτός από μια καλή ομάδα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα σύλλογο που θα θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Πέραν τούτων, το fosonline σας έχει γράψει από χθες ότι η αναμέτρηση στην Τρίπολη είναι πολύ ζόρικη και ίσως μία από τις μεγαλύτερες παγίδες που θα κληθεί να ξεπεράσει η ομάδα του Πειραιά. Και σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο περσινό πρωτάθλημα το μεγάλο κακό πέρσι από την Τρίπολη ξεκίνησε. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Αρκαδία όντας πρώτος με 41 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει 40 και την ΑΕΚ 38.

Δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αστέρα με τον οποίο έμεινε στο 1-1 και η συνέχεια είναι γνωστή. Γκρεμίστηκε από την κορυφή και το ένα κακό διαδέχονταν το άλλο..

Αυτά θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Μαρτίνς, προκειμένου να πανηγυρίσουν μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του ΠΑΟΚ...