Οι βαθμοί, το έκτρωμα και η Παναγία Σουμελά…

Ο Αντώνης Φουντής γράφει παρωδία της αθλητικής δικαιοσύνης, το -3 του Ολυμπιακού, αλλά και την αναπόφευκτη (;) τιμωρία του ΠΑΟΚ. 

Οι βαθμοί, το έκτρωμα και η Παναγία Σουμελά…

Παρέμεινε τελικά η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που έγιναν μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με απόφαση δηλαδή της… Αστυνομίας! Μάλιστα. Πέρα από όλα λοιπόν, η συγκεκριμένη απόφαση μου δείχνει ότι, αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, τότε η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα είναι καταστροφική για τον «δικέφαλο» του βορρά. Ποια θα είναι η ποινή; Το λιγότερο αφαίρεση 5-6 βαθμών για το πιστόλι και απαγόρευση εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στα γήπεδα για μια τριετία τουλάχιστον! Είπαμε αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά και σωστά. Όμως στην Ελλάδα ζούμε…

Δεν προσπαθώ να προκαταβάλλω καμία δικαιοσύνη, άλλωστε μετά την απόφαση-παρωδία για όσα έγιναν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, έπαψα να πιστεύω στην αθλητική δικαιοσύνη και πλέον δεν με εντυπωσιάζει κανένα έκτρωμα κανενός δικαστή και καμιάς πειθαρχικής επιτροπής. Η λογική λέει ότι αφού παρέμειναν οι μείον τρεις βαθμοί στον Ολυμπιακό και η δικαιοσύνη δείχνει αυστηρή, τότε η απόφαση για τα πιστόλια του Ιβάν θα πρέπει να είναι άκρως παραδειγματική. Όμως ποια λογική και ποια αυστηρότητα; Εξαντλήθηκαν στον Ολυμπιακό, γιατί έτσι αποφάσισε η Αστυνομία!

Για τον ΠΑΟΚ αλλάζουν τα πράγματα. Αλλωστε το πόσο σοβαρός επειχειρηματίας και άνθρωπος είναι ο Ιβάν, που είχε μια ακόμα… άτυχη στιγμή , φρόντισαν και φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν δεκάδες «παπαγαλάκια» που βρίσκοτναι στην δούλεψη του ή υπο την ομπρέλα προστασίας του. Σκεφθείτε μόνο αυτό: πόσα πράγματα βγήκαν στον αέρα -κατά σατανική σύμπτωση- αμέσως μετά το ξεγύμνωμα με το πιστόλι! Ο «σημαιοφόρος της κάθαρσης» Ιβαν Σαββίδης, πούλησε την καπνοβιομηχανία του με μυθικό ποσό και πανηγύριζαν στο περιβάλλον του λες και τα λεφτά αυτά θα τα έβαζαν όλοι μαζί στην δική τους τσέπη! Όμως βόλευε να «βγει» η είδηση τώρα, για να αποπροσανατολιστεί ο κοσμάκης, αφήσει τα πιστόλια και θαυμάσει τα ρούβλια του Σαββίδη. Αίφνης, ο μεγάλος Ιβάν έστειλε μέχρι και μήνυμα-επιστολή-φαξ-μέιλ στον Βλαντιμίρ Πούτιν να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο Ελληνων αξιωματικών από τις τούρκικες φυλακές. Υποψιάζομαι ότι σύντομα θα μάθουμε πως την επόμενη δόση που πρόκειται να μας στείλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι θα την πληρώσει ο ίδιος ο Σαββίδης!

Όμως να ξαναγυρίσω στις ποινές. Από τον ΠΑΟΚ που λέτε, δεν αφαιρέθηκαν βαθμοί για το χτύπημα στον Οσκαρ Γκαρθία. Δεν του αφαιρέθηκαν βαθμοί ούτε για την εισβολή των βαρβάρων στους «Ζωσιμάδες» χάρις σε ένα έγγραφο που τον «έκαιγε» μεν, αλλά που ποτέ δεν εμφανίστηκε στη Πειθαρχική Επιτροπή ή ζητήθηκε ποτέ από τον αθλητικό εισαγγελέα. Δηλαδή η «λυπητερή» για τις ζημιές στο γήπεδο των Ιωαννίνων. Ούτε καν κλήθηκε σε απολογία η αδικημένη ΠΑΕ του Ιβαν (και του Γιώργου) Σαββίδη. Μια του κλέφτη όμως, δύο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα, λέει η παροιμία και πλησιάζει η ώρα να γίνει πράξη. Αν γίνει. Μια γλίτωσε, δύο γλίτωσε ο ΠΑΟΚ, ε, η τρίτη λογικά θα είναι και η φαρμακερή. Οπου τρίτη φορά το «ντου» του πιστολέρο στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό λέει η λογική. Όμως μετά το έκτρωμα «κερδίζει ο Ολυμπιακός το ματς στα χαρτιά αλλά δίνω στον ΠΑΟΚ πίσω τους βαθμούς» όλα είναι πιθανά. Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, είτε ξημερώματα Κυριακής, είτε ανήμερα το Πάσχα, δεν θα είναι έκπληξη. Ακόμα και να δώσουν το ματς με την ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ μαζί με μπόνους βαθμών για ψυχική οδύνη. Μήπως έτσι και γλιτώσουμε από την εμμονή μέχρι παράνοιας της οικογένειας Ιβάν για ένα πρωτάθλημα, με το οποίο πιστεύει ότι ο μεγαλομέτοχος θα ανακηρυχθεί σε… άγιο και θα μπει η εικόνα του δίπλα σε εκείνη της Παναγιάς Σουμελά. Θεέ μου, συγχώρα με…