Η απίστευτη ιστορία του Βούκοβιτς με τα αυτογκόλ

Ο Βούκοβιτς σε 250 ματς της καριέρας του είχε πετύχει μόλις ένα αυτογκόλ και φέτος με τον Ολυμπιακό έχει ήδη τρία! Το ευχάριστο είναι ότι δεν επηρεάζεται από αυτές τις κακές στιγμές.

Η απίστευτη ιστορία του Βούκοβιτς με τα αυτογκόλ

Είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Γιάγκος Βούκοβιτς και τα τρία αυτογκόλ που έχει στο παθητικό του στο πρωτάθλημα, έπειτα από 16 αναμετρήσεις. Ο Σέρβος αμυντικός του Ολυμπιακού μάλιστα έχει τέτοια ατυχία που παραλίγο στο ματς με τον ΠΑΣ να βάλει και… δεύτερο αυτογκόλ, σε μία φάση της επανάληψης.

Ψάξαμε όλα τα παιχνίδια του Βούκοβιτς στην καριέρα του, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Κι είναι απίστευτο αυτό που διαπιστώσαμε. Σε πάνω από μία δεκαετία και με πάνω από 250 αναμετρήσεις στην καριέρα του, ο υψηλόσωμος στόπερ έχει πετύχει μόλις άλλη μία φορά αυτογκόλ! Και φέτος έχει τρία με τον Ολυμπιακό!

Το προηγούμενο αυτογκόλ του Βούκοβιτς ήταν πριν από επτά χρόνια, όταν ήταν ποδοσφαιριστής της ολλανδικής Ρόντα. Στις 17 Μαρτίου 2012 σε μία αναμέτρηση Εξέλσιορ- Ρόντα, ο Βούκοβιτς είχε σκοράρει εναντίον της ομάδας του στις καθυστερήσεις διαμορφώνοντας εκείνη τη στιγμή το 2-0. Στη συνέχεια η Ρόντα μείωσε, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο και έχασε με 2-1.

Πριν από αυτό το αυτογκόλ, αλλά και στη συνέχεια έως τη φετινή σεζόν, ο Βούκοβιτς δεν είχε ξαναζήσει ανάλογο άσχημο συμβάν. Με 109 ματς σε 3,5 χρόνια στην Τουρκία με την Κόνιασπορ, με 46 στην Ολλανδία σε Αϊντχόφεν και Ρόντα, με τα 15 περσινά ματς στην Ιταλία με την Βερόνα, αλλά και 70 στην πατρίδα του με Ραντ και Βοϊβοντίνα. Αλλά και με 16 συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Ελπίδων της Σερβίας.

Κι όλα ήρθαν μαζεμένα φέτος στον Ολυμπιακό! Το πιο καθοριστικό ήταν ασφαλώς αυτό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, διαμορφώνοντας ένα αποτέλεσμα που έχει παίξει κομβικό ρόλο στην βαθμολογική απόσταση των δύο ομάδων. Σε εκείνο με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός έχασε επίσης βαθμούς, με το τελικό 1-1 να διαμορφώνει με δικό του γκολ-απάντηση ο Σέρβος στόπερ. Τουλάχιστον στα Γιάννενα το αυτογκόλ δεν οδήγησε σε απώλειες.

Το ευχάριστο μέσα σε τόση «γκαντεμιά» είναι ότι ο Βούκοβιτς δεν επηρεάζεται ψυχολογικά, πεισμώνει και βελτιώνεται μετά από τις κακές στιγμές που του έχουν τύχει. Στο προχτεσινό ματς είχε αρχίσει χωρίς προσήλωση το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια και μετά την ισοφάριση, ανέβασε πολύ την απόδοσή του, ήταν σταθερός όπως συνηθίζει στα φετινά ματς και έδωσε αρκετές λύσεις σε όποιες περιπτώσεις οι παίκτες του ΠΑΣ επιχείρησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού.