Ο Γενάρης των «διπλών» και των μεταγραφών στον Ολυμπιακό

Ο πιο «καυτός» και καθοριστικός μήνας για τους «ερυθρόλευκους» εξελίσσεται καλά, ενώ ακόμα έχει μπροστά σημαντικές δουλειές να τελειώσει.

Ο Γενάρης των «διπλών» και των μεταγραφών στον Ολυμπιακό

Μέχρι το ματς με τον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στην επαρχία μόνο τον Άρη Αβάτου για εκείνο το ματς Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πρωτάθλημα, όμως, έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και τα σερί παιχνίδια στην επαρχία επιβάλλεται να τα πάρει. Από τη Λιβαδειά πέρασε σαν σίφουνας, ενώ στα Γιάννενα έκανε απλά αυτό που έπρεπε.

Πήρε το προβάδισμα νωρίς, έσβησε τη μουντζούρα που προκάλεσε το αυτογκόλ του Βούκοβιτς και στη συνέχεια διαχειρίστηκε την κατάσταση. Κράτησε τη μπάλα, δεν κινδύνεψε, απείλησε κάποιες στιγμές και… έσβησε το ματς στο 2-1 από το 60’.

Ο Ολυμπιακός εν ολίγοις σημείωσε ακόμα μία εκτός έδρας νίκη και συνεχίζει να ακολουθεί τον ΠΑΟΚ. Το θετικό της όλης ιστορίας είναι πως η ομάδα του Πειραιά δείχνει να πατάει καλά μέσα στον Ιανουάριο. Ένας μήνας που συνήθως είναι καταστροφικός και πέρσι τέτοια εποχή τον πήρε ο… κατήφορος.

Έχει ακόμα ένα παιχνίδι στην Τρίπολη για να τελειώσει μία σειρά δύσκολων αγώνων για το πρωτάθλημα, ενώ στα μέσα της εβδομάδας έχει και το παιχνίδι στη Ξάνθη. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός με αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα βγάζει ωριμότητα για να συνεχίσει την κούρσα του πρωταθλήματος και όπου τον βγάλει. Ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ κρατάει στα χέρια του τον τίτλο και αυτός είναι το φαβορί.

Το ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μιλάνε για κατάκτηση του πρωταθλήματος αυτό δείχνει πως θα αντιμετωπίσουν και τα επόμενα ματς. Στα Γιάννενα όπως και στη Λιβαδειά φυσικά υπήρχαν και ψεγάδια. Ένας Ολυμπιακός που δέχτηκε φάσεις και μάλιστα πολλές και καλές από τον ΠΑΣ. Το ότι ο Παμλίδης δεν μπόρεσε να πλασάρει στο πρώτο ημίχρονο είναι θέμα τύχης, όμως, καλό θα είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να μην την προκαλεί.

Ο Ιανουάριος έχει ακόμα δρόμο μέχρι να φύγει και ο Ολυμπιακός την ίδια στιγμή ασχολείται και με το μεταγραφικό μέτωπο. Βλέποντας τον Ποντένσε και τον Λάζαρο στη φάση του 1-2 να συνδυάζονται τόσο ωραία αισθάνεται κανείς μία ασφάλεια. Από την άλλη στον Ολυμπιακό έχουν προχωρήσει την υπόθεση του Ζιλ Ντίας. Ο Πορτογάλος, ωστόσο αγωνίστηκε στο ματς της Νότιγχαμ με την Μπρίστολ Σίτι.

Στο ντεμπούτο του ο Μάρτιν Ο’ Νιλ γνώρισε εντός έδρας ήττα και μάλιστα έριξε στο παιχνίδι τον Ντίας στο 73ο λεπτό. Αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, όμως, είναι ένα θέμα που στον Ολυμπιακό το «τρέχουν» και θέλουν να το τελειώσουν άμεσα. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του τερματοφύλακα με τον Γιακούποβιτς να είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά μη ξεχνάμε και τον Ντοναρούμα που επίσης βρίσκεται στο προσκήνιο.